КРЕМАСТО И СОЧНО: Чоколадна лазања колач који се не пече
Чоколадна лазања је кремаст и сочан колач који се топи у устима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 240 г чоколадног млевеног кекса
- 6 кашика путера, отопљеног
За крем слој:
- 230 г крем сира, омекшаног
- 60 г шећера
- 2 кашике млека
- 1/2 кашичице екстракта ваниле
- 360 г умућеног шлага
За слој пудинга:
- 100 г чоколадног пудинга
- 760 мл млека
За украс:
- чоколадне струготине
- 700 г умућеног шлага
Припрема:
Како бисте направили овај колач, прво припремите кору. Премажите тепсију уљем. Ставите млевени кекс и сипајте путер. Мешајте док се добро не сједине. Чврсто притисните мешавину о дно тигања прстима. Замрзните тепсију 10 минута да се кора стегне.
За крем слој умутите миксером крем сир, док смеса не постане глатка и мекана. Додајте шећер, млеко и екстракт ваниле и умутите док не постане глатко. Умешајте умућени шлаг у мешавину крем сира. Распоредите смесу у равном слоју преко коре. Ставите посуду у замрзивач на 10-15 минута да се охлади.
За слој пудинга скувајте пудинг у млеку, кувајте 2-3 минута. Распоредите пудинг у равном слоју преко слоја крем сира. Ставите посуду у замрзивач на 10-15 минута да се охлади.
Преко слоја пудинга нанесите умућени шлаг. Поспите чоколадним струготинама. Покријте плех и оставите у фрижидеру најмање 3 сата или до 3 дана. Исеците на квадрате и сервирајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

КОЛАЧ СНЕГУЉИЦА: Најкремастија посластица која се спрема за 15 минута (ВИДЕО)
27. 02. 2025. у 12:30Јована Васић

ЈУГОСЛОВЕНСКИ КОЛАЧ: Најукуснија старинска посластица, која је била незаобилазана на трпези (ВИДЕО)
26. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

ЧОКОЛАДНЕ ЛЕДЕНЕ КОЦКЕ: Чоколаднија и укуснија верзија познате посластице
25. 02. 2025. у 08:00Jована Васић

ЛЕЊИНГРАДСКИ КОЛАЧ: Старински десерт који обара с ногу
23. 02. 2025. у 13:00Јована Васић

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

ИЗАШАО СЕВЕРИНИН "ФИЛМ", АРСЕН ПОСЛАО ШКАКЉИВУ ПОНУДУ: "Колегинице, чуо сам да имате неки филм... Могу ја музику да вам урадим?"
ПЕВАЧИЦА Северина Вучковић је током каријере прошла кроз многе успоне и падове, а и данас се препричава њена анегдота са легендарним кантаутором Арсеном Дедићем.
09. 03. 2025. у 18:32
Коментари (0)