НАПОЛЕОН ТОРТА: Руска посластица коју називају и торта од хиљаду слојева
Љубитељи доброг залогаја знају да је за припрему одређених посластица потребно више времена, труда и новца, али се та труд увек и те како исплати. Ова Наполеон торта је баш једна од тих.

Фото: Shutterstock
Састојци:
За коре:
- 550 г брашна
- 300 г путера или маргарина
- 1 јаје
- пола кашичице соли
- 1 кашика сирћета
- 180 мл ледене воде
За крем:
- 400 г млека
- 1 јаје
- 40 г скроба
- 200 г шећера
- 100 г путера
- 200 г кајмака
Припрема:
Смрзнути путер умочите у брашно, нарендајте на крупно ренде и рендајте док се не формирају мрвице. Све остало посебно измешати и сипати у изрендан маргарин. Брзо замесите тесто и ставите га у фрижидер на 1 сат.
Затим поделите тесто на 12 делова, пречника око 22 цм. Сваку кору танко разваљајте и пеците на 200° док не порумени.
Ставити млеко да прокува. Посебно помешајте шећер, скроб и јаје. У њих у танком млазу сипајте врело млеко, мешајући мутилицом. Вратите ову мешавину на ватру и кувајте док се не згусне. У врелу мешавину додајте путер и мешајте док не постане глатко. Пустите да се потпуно охлади. У охлађену крему додати шлаг. Измешати.
Филовати кора, фил, кора,фил све док се не потрши све. Одозго украсите по жељи.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ШУШКАВАЦ ТОРТА: Најкремастији слаткиш ком је немогуће одолети
25. 04. 2025. у 10:00

ТОРТА ПТИЧЈЕ МЛЕКО: Трослојна рапсодија савршеног укуса (ВИДЕО)
20. 04. 2025. у 16:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ТРАМП ЗАСПАО И ЗАХРКАО НА САХРАНИ ПАПЕ? У њега је ушао дух "Успаваног Џоа" или то баш и није тако?
"УСПАВАНИ Доналд" на делу или баш и не?
27. 04. 2025. у 14:11
Коментари (0)