DŽAFEROVIĆ POZDRAVIO SRAMNU REZOLUCIJU: Prijateljski čin Crne Gore

Tanjug

18. 06. 2021. u 08:21

ČLAN Predsedništva BiH Šefik Džaferović kaže da usvajanje "Rezolucije o genocidu u Srebrenici" u Skupštini Crne Gore predstavlja "civilizacijski iskorak i neizmeran doprinos obnovi poverenja, kao i jačanju mira i stabilnosti u regionu".

ЏАФЕРОВИЋ ПОЗДРАВИО СРАМНУ РЕЗОЛУЦИЈУ: Пријатељски чин Црне Горе

Foto: Printskrin

- Zato pozdravljam ovu odluku Skupštine Crne Gore i doživljavam je kao iskren i prijateljski čin - poručio je Džaferović.

Prema njegovom mišljenju, prihvatanje činjenica utvrđenih u presudama Međunarodnog suda pravde i Haškog tribunala je "jedini ispravan put u sagledavanju prošlosti", a "suočavanje sa istinom i prihvatanje pravde je nužan uslov izgradnje trajnog mira i zdravih odnosa".

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (4)

TUGA: Preminula velika NBA legenda! Odmah se oglasio Čarls Barkli