PO “TEŽINI” TREĆI U CRNOJ GORI: Usvojen budžet Opštine Bar od 31,3 miliona evra

B. DABIĆ

29. 12. 2022. u 20:27

PROJEKTOVANI budžet Opštine Bar za 2023. godinu iznosi 31,3 miliona evra. Po „težini“ opštinska kasa Bara je treća u Crnoj Gori.

ПО “ТЕЖИНИ” ТРЕЋИ У ЦРНОЈ ГОРИ: Усвојен буџет Општине Бар од 31,3 милиона евра

Foto: B.Dabić

Tokom drugog dana rada 3.sednice Skupštine opštine Bar odbornici loklanog parlamenta su većinom glasova usvojili Predog Odluke o Budžetu za 2023.godinu. Za poslednjih 12 godina to je rekordni budžet. Za kapitalne investicije je prdviđeno 16,3 miliona evra, što je za 55 odsto više sredstava nego u tekućoj godini. 

Kapitalni deo Budžeta iznosi 51,5 odsto, šta ga čini razvojnim istakli su čelnici Opštine Bar.

- Milion evra smo opredelili za sport što je posebno značajno, zatim 505 hiljada je usmereno za kulturu, 570 hiljada evra za subvencije i definitivno ono što smatram jako bitnim je da smo uvažili određene komentare i predloge sa javne rasprave - kazao je predsednik Opštine Bar Dušan Raičević.

On je istakao da je ponosebno ponosan  da se naknada za novorođenu decu uvećava na 450 evra.

- Iako smo imali sličan predlog, pa je i tada traženo da taj iznos bude veći, nadam se da razumete da bez adekvatne pripreme kroz budžet to nije moglo da se uradi - kazao je Raičević.

Predsednik Skupštine Opštine Bar Branislav Nenezić zakazao je nastavak sednice loklanog parlamenta za petak kada će pred odbornicima biti Predlog programa rada SO Bar za 2023. godinu, predlozi programa rada preduzeća čiji je osnivač opština, takođe za 2023…

BONUS VIDEO - SELAM ALEJKUM, CRNOGORCI: Dijaspora u Podgorici - Skup podrške Milu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)