PETICIJA KLUBA DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI: Vratite transfuziološku službu u Meljine

V.V.

24. 06. 2024. u 16:33

U veoma aktivnom i brojnom hercegnovskom Klubu dobrovoljnih davalaca krvi pokrenuli su peticiju sa zahtevom da se u Bolnici Meljine ponovo pokrene transfuziološka služba.

ПЕТИЦИЈА KЛУБА ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ: Вратите трансфузиолошку службу у Мељине

fOTO: Klub dobrovoljnih dabalaca krvi HN

U obrazloženju navode da je katastrofalnom privatizacijom od nekadašnje perjanice zdravstva u Crnoj Gori i šire, Vojna Bolnica Meljine dovedena na nivo stacionara. Podsećaju da od 2015.godine u Bolnici nema mogućnosti za realizaciju akcija dobrovoljnog darivanja krvi niti građani koji bi namenski želeli da daruju krv to mogu da ostvare u Meljinama..

Prva i najbliža transfuziološka služba je u Kliničkom centru u Kotoru, međutim leti je zbog gužvi i zastoja u saobraćaju teško doći do Kotora. Posebno zabrinjava, navode iz Kluba,  veliki broj davalaca krvi iz Herceg Novog koje iz Kotora jednostavno vrate.

S obzirom na to da je Klub dobrovoljnih davalaca krvi u službi građana Herceg Novog ali i gostiju, uvereni s da je vreme za ponovno otvaranje transfuziološke službe u Meljinama i rešenje ovog problema.

Klub dobrovoljnih davalaca Herceg Novi postoji devet godina, za to vreme organizovali su brojne akcije i premašili  hiljadu i 600 davanja krvi. Broj članova raste a Klub je aktivan i u Crnoj Gori i u regionu.  Učestvovali su u akcijama dobrovoljnog davanja krvi u Severnoj Makedoniji, u Beogradu, Jagodini, Banja Luci, Istočnom Sarajevu i drugim gradovima…

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA PODRŽAVA VUČIĆEVU INICIJATIVU ZA KIM: Zaharova poslala jasnu poruku