SPAJIĆ SE KRIŠOM VIĐA SA KURTIJEM? DPS spočitava predsedniku Vlade sastanak sa lažnim premijerom "Kosova"

V.K.

24. 09. 2024. u 22:15

PREMIJER Crne Gore Milojko Spajić uoči rekonstrukcije Vlade na čijem je čelu, sreo se sa Aljbinom Kurtijem!

СПАЈИЋ СЕ КРИШОМ ВИЂА СА КУРТИЈЕМ? ДПС спочитава председнику Владе састанак са лажним премијером Косова

Kosovo onlajn

 Ovu vest objavili su prištinski mediji, a samo nekoliko dana do lokalnih izbora u Podgorici (29. septembar) - preneli iz Demokratske partije socijalista čiji su predstavnici nedavno takođe imali susret sa lažnim premijerom "Kosova".

- Dojučerašnji zakleti protivnici NATO-a i nezavisnosti Kosova, zbog udobnih fotelja promenili su mišljenje, ali bi voleli da to nekako sakriju od svojih birača - naveli su iz partije Mila Đukanovića, upućujući pitanje Spajiću i njegovom Pokretu Evropa sad, zašto su neposredno pred rekonstrukciju Vlade sakrili susret sa Kurtijem. - Imajući u vidu da je kosovski premijer uredno obavestio kosovsku javnost o sastanku sa crnogorskim kolegom, ostalo je nejasno zašto je predsednik Vlade Crne Gore odlučio da sakrije od svojih građana da se taj sastanak dogodio.

Amfilohije "isterao" Albance

NEDAVNA odluka Vlade Crne Gore da se u Beranama podigne spomenik blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju, zaljuljala je odnose u kabinetu premijera Milojka Spajića. Ministri i potpredsednici iz redova Albanskog foruma i Bošnjačke stranke napustili su sednicu. Predsedništvo AF će narednih dana odlučiti da li će ostati u Vladi ili neće. Ministar javne uprave i funkcioner Albanskog foruma, Maraš Dukaj kazao je da taj politički savez zasada ostaje u Vladi, ali da to nije njihova konačna odluka.

Ova "bomba" dobro je došla crnogorskim nacionalistima da zbiju redove pred predstojeće izbore u Podgorici (29.septembra). Šansu za eventualno iznenađenje i povratak DPS na vlast u gradu na Morači vide u mogućoj apstinenciji birača avgustovske većine.

Mesić i ploča

TOKOM kampanje nijedna od stranaka nije najavila eventualno povlačenje odluke da počasni građanin Podgorice i dalje bude Stjepan Mesić.

- On je ideolog nasilnog razbijanja SFRJ koje je odnelo živote 66 vojnika JNA iz Podgorice, a nezakonita anticrnogorska spomen-ploča u Morinju bivših SDP ministara Ranka Krivokapića i Raška Konjevića i dalje opstaje - podseća sa predsednik boračkog udruženja Radan Nikolić.

Udruženje boraca ratova od 1990. Crne Gore neće se oglašavati do završetka lokalnih izbora u Podgorici i Kotoru 29. septembra, niti uticati na izbornu volju svog članstva koje čine borci, ratni vojni invalidi, njihove porodice i porodice palih ratnih drugova.

- U sutaciji kada evropejstvo i kvinslištvo u Crnoj Gori idu ruku pod ruku, samo udruženi, uporni i disciplinovani možemo postići zajedničke ciljeve u donošenju zakona o boračkoj i invalidskoj zaštiti - poručili su iz udruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE BUNT BITI RADOSTAN: Sonju Kolačarić život nije mazio, ali je zbog jedne stvari uspela da se izbori sa velikim problemima (VIDEO)