PUTNI TROŠKOVI 58.000 EVRA: Na privilegijama državnih službenika Crne Gore se ne štedi

I. D. S.

15. 10. 2024. u 06:30

SKUPŠTINU Crne Gore za samo pola godine službena putovanja predsednika odbora i rukovodilaca koštala su 58.000 evra.

ПУТНИ ТРОШКОВИ 58.000 ЕВРА: На привилегијама државних службеника Црне Горе се не штеди

Skupština CG

Najveće isplate po tom osnovu dobili su Maja Vukićević kao predsedavajuća Zakonodavnim odborom, te Duško Stijepović ispred Odbora za međunarodne odnose i iseljenike, čijih 18 putovanja je plaćeno preko 20.000 evra.

Vukićevićeva je za pola godine putovala 12 puta što je Skupštinu koštalo 13.119 evra, dok je za Stjepovićevih šest izdvojeno 8.780 evra. Za ista putovanja isplaćene su im i dnevnice i to u iznosu od 2.756, odnosno 1.730 evra.

Za njima je predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Miodrag Laković (PES), čija su tri službena putovanja koštala 6.933 evra. Na putovanja predsednika Odbora za evropske integracije Ivana Vukovića (DPS), koji je od januara do juna putovao u Namur, Strazbur, Bukurešt, Bratislavu i Tbilisi, iz budžeta je potrošeno 5.483 evra.

Osam službenih putovanja predsednice Administrativnog odbora Jelene Nedović (PES) koštala su 4.674 evra, dok su putovanja potpredsednice Skupštine Zdenke Popović koštala 3.591 evro. Nešto manje su potrošili Mirsad Nurković i Boris Pejović, čija putovanja su koštala 3.666, odnosno 2.905 evra.

Mandić neće dnevnice

PUTOVANjA predsednika Skupštine Andrije Mandića koštala su budžet 1.686 evra, ali se odrekao dnevnica koja su ga sledovale na tim putovanjima. Mandić je putovao u Brisel, u Brag, u Palma de Majarku i dva puta u Beograd.

 

Da se ne štedi na državnu administraciju, godinama upozoravaju iz NVO sektora.

- Za preglomaznu javnu administraciju i gomile privilegija: varijabile, dodaci na zarade, dodatni rad, službeni automobili, gorivo, telefoni, dnevnice, jednokratne pomoći, funcionerske naknade... ima novca, a za socijalno ugrožene nema. Administracija praktično rasipa i nijedna vlada zasada nije pokazala odlučnost da se ovakvo stanje promeni - poručili su iz ASP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDNA OD TEMA DANA U RUSIJI: Ruski mediji o utakmici u Leskovcu i predsedniku Vučiću (FOTO)