STRAH OD SCENARIJA "RIBNIKAR": Šok u Podgorici, u toku istraga - Zašto je učenik OŠ "Pavle Rovinski" pravio spisak sa imenima đaka?

I. D. S.

16. 10. 2024. u 21:40

RODITELjE čija deca pohađaju Osnovnu školu "Pavle Rovinski" u Podgorici uznemirilo je saznanje da je jedan od đaka napravio spisak na kojem se nalaze imena više učenika.

СТРАХ ОД СЦЕНАРИЈА РИБНИКАР: Шок у Подгорици, у току истрага  - Зашто је ученик ОШ Павле Ровински правио списак са именима ђака?

fejsbuk/OŠ Pavle Rovinski

 O incidentu koji je roditelje podsetio na tregediju koja se dogodila u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" obavešteni su uprava škole, ali i sve nadležne ustanove, te se utvrđuje da li se radi o neslanoj šali ili nečem ozbiljnijem.

Informacija da je učenik popisivao drugare iz škole, jednom od roditelja je reklo dete, te je on podelio u grupi Saveta roditelja. Postojanje spornog spisaka, koji je navodno sačinio učenik osmog razreda, potvrdili su i iz uprave škole, ali u poruci roditeljima poručeno je da nema mesta panici, te da su preduzete sve potrebne mere i radnje. U slučaj su se uključili i Ministarstvo prosvete nauke i inovacije, te Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Uznemireni

ZABRINUTI roditelji učenika podgoričke škole obratili su se medijima tvrdeći da su uznemireni zbog saznanja o postojanju spiska sa imenima više đaka. Kako su naveli to ih je podsetilo na tragediju iz beogradske škole iz maja prošle godine.

- Nakon prve informacije da je u jednoj podgoričkoj školi jedan od učenika na cedulji ispisao imena učenika te škole, Ministarstvo prosvete, nauke i inovacija je alarmiralo sve nadležne institucije kako bi preduzeli mere i radnje iz svoje nadležnosti i kako bi se do kraja rasvetlio ovaj slučaj. Ovoj, kao i svakoj prethodnoj prijavi čak i same sumnje da se dešava bilo koji oblik nasilja, Ministarstvo pristupa veoma odgovorno i sve informacije procesuira nadležnim organima - saopšteno je iz resora na čijem je čelu Anđela Jakšić Stojanović.

S tim u vezi, iz Ministarstva prosvete podsećaju javnost da je za sprečavanje svakog oblika nasilja potrebna međuresorna saradnja i hitno postupanje svih aktera društvenog života, što je aktivnostima ovog sektora i potvrđeno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STRATEGIJA USPEHA KONORA MEKGREGORA: Irac podigao uzbuđenje na viši nivo uz najpopularnije igre na sreću