IAKO u našem narodu važi pravilo da je lek najbolje da se pije na pun stomak, to nije uvek dobro. Prema rečima profesora dr Slobodana Jankovića, faramkologa Kliničko-bolničkog centra u Kragujevcu, hrana u velikoj meri može da poremeti dejstvo lekova za regulaciju krvnog pritiska.
KADA se pomene regulisanje šećera u krvi, većina ljudi odmah pomisli na očigledne stvari – izbacivanje slatkiša, izbegavanje gaziranih pića i preskakanje dezerata. Ipak, stručnjaci upozoravaju da regulisanje šećera u krvi nije samo uslovljeno odricanjem od slatkog, te da postoji dosta namirnica koje deluju bezopasno, a u stvari znatno podižu šećer, a mi to često ni ne primetimo.
NAČIN na koji mozak, kroz stečeno iskustvo, uči da se nosi sa instinktivnim strahovima i da ih prevazilazi predmet je najnovijeg istraživanja naučnika iz Velike Britanije.
Komentari (0)