NEMA mnogo namirnica koje nude veće zdravstvene dobrobiti od ribe. Od smanjenja rizika od srčanih bolesti do podrške zdravlju mozga, konzumiranje ribe jedna je od najboljih navika za sveukupno zdravlje. Međutim, dok je uživanje u lososu, brancinu ili oradi na žaru ukusan i zdrav način života, postoji jedan nuspojava unosa velike količine ribe koja se ne može zanemariti, a to je živa, koja se u ribi nalazi u tragovima.
Povezane vesti

I SRPSKI NAUČNICI U BORBI PROTIV KOVIDA: Stiže pouzdaniji i brži antigenski test?
NAUČNICI sa Hemijskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, u okviru dva projekta Specijalnog programa istraživanja kovida 19, razvijaju rešenja koja će pomoći u borbi protiv virusa korona, saopšteno je iz Fonda za nauku.
22. 09. 2021. u 16:00

TRUDNOĆA NE MORA DA VODI U GOJAZNOST: Jednostavna pravila u ishrani za vreme drugog stanja
JEDNA od najvećih zabluda je da bi žena u drugom stanju trebalo da "jede za dvoje". Činjenica je da kalorijski unos trudnice raste, ali nije neophodno da trudnica udvostruči unos kalorija, već bi on trebalo da poraste za nekoliko stotina kalorija do kraja trudnoće.
22. 09. 2021. u 15:00

SMOKVA SMANJUJE TUMORE: Dobar izvor kalijuma i minerala koji reguliše krvni pritisak
JAPANSKI naučnici su dokazali da glavni sastojak smokve - benzaldehid, doprinosi smanjenju tumora kod ljudi. Naime, oni tvrde da je ovo sočno voće pokazalo odlične rezultate kod smanjenja rizika od raka prostate. Takođe, kažu da pomaže i kod raka dojke u periodu nakon prestanka menstruacije.
22. 09. 2021. u 14:00
Najnovije iz rubrike

NAČIN ŽIVOTA OKIDAČ ZA NAJMASOVNIJA OBOLJENJA: Od dijabetesa u Srbiji boluje skoro 10 odsto stanovništa
DIJABETES, gojaznost i oboljenja štitaste žlezde su najčešće endokrinološke bolesti od kojih ljudi masovno obolevaju.
19. 04. 2025. u 06:45

OVE NAMIRNICE PODIŽU NIVO ŠEĆERA U KRVI: Ne obraćamo pažnju na njih, a izazivaju promene
KADA se pomene regulisanje šećera u krvi, većina ljudi odmah pomisli na očigledne stvari – izbacivanje slatkiša, izbegavanje gaziranih pića i preskakanje dezerata. Ipak, stručnjaci upozoravaju da regulisanje šećera u krvi nije samo uslovljeno odricanjem od slatkog, te da postoji dosta namirnica koje deluju bezopasno, a u stvari znatno podižu šećer, a mi to često ni ne primetimo.
18. 04. 2025. u 15:16

JAKI ZGLOBOVI MANJE SE TROŠE: Uz ovih šest vežbi zaboravićete na bolove i postati elastičniji
FIZIČKA aktivnost ima izuzetno povoljan uticaj na očuvanje zdravlja zglobova i celokupnog lokomotornog sistema.
18. 04. 2025. u 07:00

OD MASKE, DO ODLASKA NA MORE Savet stručnjaka: Evo kako da se sačuvamo od zagađenog vazduha
PREMA podacima Svetske zdravstvene organizacije, svake godine od posledica zagađenog vazduha umre skoro sedam miliona ljudi.
18. 04. 2025. u 06:34

KAKO MOZAK SAVLADAVA STRAH? Naučnici kažu da su rešili zagonetku
NAČIN na koji mozak, kroz stečeno iskustvo, uči da se nosi sa instinktivnim strahovima i da ih prevazilazi predmet je najnovijeg istraživanja naučnika iz Velike Britanije.
17. 04. 2025. u 23:00
Slobodan
27.09.2021. 16:05
Verujem da smokva pomaze a obicno je neprskana I vrlo zdrava za probavu.