REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Flavonoidi donose manji rizik od moždanog udara
U ČASOPISU Nutrition objavljeno je istraživanje koje je pokazalo da su osobe čija ishrana obiluje flavonoidima imale za 31 odsto manji rizik od moždanog udara. Inače, za flavonoide se neretko koristi i naziv vitamin P.

FOTO: Depositphotos
Ovo ime skovano je tridesetih godina prošlog veka kako bi se opisao skup jedinjenja koji daju pigment biljkama i za koje se verovale da imaju važna zdravstvena svojstva. Skoro vek kasnije, ova jedinjenja su poznata kao flavonoidi.
Oni su direktno povezani sa poboljšanom cirkulacijom, nižim krvnim pritiskom i smanjenim nivoima holesterola. Danas je poznato između 4.000 i 6.000 različitih vrsta i znamo da su odgovorni za mnoge ukuse i mirise voća i povrća, kao i da ih štite od mnogih bakterija.
Preporučujemo

DORUČKUJTE OBILNO, RUČAK I VEČERU PREPOLOVITE: Jesen kao vesnik viška kilograma
08. 11. 2021. u 13:13

OVA MAJKA JE POSEBNA: Razlog su njena deca, a evo i zašto (VIDEO)
ONI su Ilija, Jovana i Vasilije Hadži-Purić, polaznici Centra za talente "Nikola Tesla".
10. 09. 2025. u 12:13 >> 20:43

OVO JE DETALjAN SPISAK NAMIRNICA KOJIMA ĆE PASTI CENA: Nove ekonomske mere važne za građane
PRESEDNIK Srbije Aleksandar Vučić istakao je juče prilikom izlaganja o smanjenju marži na kućnu hemiju i prehrambene proizvode, a u okviru predstavljanja novih ekonomskih mera za građane, da sniženje koje će uslediti kao posledica ograničenja trgovačkih marži obuhvata 3000 proizvoda iz 23 grupe.
25. 08. 2025. u 13:15

OBJAVLjEN SNIMAK UBISTVA U METROU IZ DRUGOG UGLA: Vidite ŠTA su radili putnici dok je lepa Irina izdisala (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)
MUČNE scene iz SAD.
10. 09. 2025. u 19:43
Komentari (0)