PREVIŠE SOLI SKRAĆUJE ŽIVOT: Stavljajte manje začina u hranu ako želite izbegnete rizik od rane smrti
LjUDI koji dodaju više soli u hranu tokom jela imaju veći rizik od prerane smrti, pokazalo je novo veliko istraživanje.
Istraživači sa Univerziteta Tulane za javno zdravlje i tropsku medicinu u Nju Orleansu analizirali su podatke od pola miliona odraslih koji su deo britanske Biobanke.
Otkrili su da oni koji uvek dodaju so u hranu imaju 28 odsto veći rizik od rane smrti u odnosu na one koji nikada ne dodaju više soli.
U dobi od 50 godina, muškarci izgube 1,5 godina, a žene 2,28 godina u poređenju s onima koji nikada ili retko dodaju dodatne začine.Studija, koja je objavljena u European Heart Journalu u ponedeljak, 11. jula, pratila je prehrambene navike učesnika u periodu od devet godina počevši od 2012. do 2021. godine.
BONUS VIDEO - “5 MINUTA SA” PČELAROM: Sve tajne plemenite veštine – evo kako da prepoznate pravi med
Preporučujemo
KAKO SU EKSPLODIRALI PEJDžERI KOD GOTOVO 3.000 LjUDI? Postoje dve teorije, a jedna je posebno zastrašujuća
OKO 2.800 ljudi, među kojima i veliki broj pripadnika libanskog oružanog pokreta Hezbolah, koji podržava Iran, kao i lekari, povređeni su u utorak nakon što su im eksplodirali pejdžeri kojima su komunicirali.
17. 09. 2024. u 21:06
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
STARO VEROVANjE NAŠIH PREDAKA: Evo šta znači ukoliko je vedro i sunčano na Malu Gospojinu
U narodu se ovaj praznik slavi uz živopisne običaje...
21. 09. 2024. u 08:43
Komentari (0)