PREVIŠE SOLI SKRAĆUJE ŽIVOT: Stavljajte manje začina u hranu ako želite izbegnete rizik od rane smrti
LjUDI koji dodaju više soli u hranu tokom jela imaju veći rizik od prerane smrti, pokazalo je novo veliko istraživanje.

Foto Shutterstock
Istraživači sa Univerziteta Tulane za javno zdravlje i tropsku medicinu u Nju Orleansu analizirali su podatke od pola miliona odraslih koji su deo britanske Biobanke.
Otkrili su da oni koji uvek dodaju so u hranu imaju 28 odsto veći rizik od rane smrti u odnosu na one koji nikada ne dodaju više soli.
U dobi od 50 godina, muškarci izgube 1,5 godina, a žene 2,28 godina u poređenju s onima koji nikada ili retko dodaju dodatne začine.Studija, koja je objavljena u European Heart Journalu u ponedeljak, 11. jula, pratila je prehrambene navike učesnika u periodu od devet godina počevši od 2012. do 2021. godine.
BONUS VIDEO - “5 MINUTA SA” PČELAROM: Sve tajne plemenite veštine – evo kako da prepoznate pravi med
Preporučujemo

RASKOMADAO TELA GEJ PARA, GLAVE STAVIO U ZAMRZIVAČ: Poroti se smučilo zbog monstruoznog snimka, jedan nije došao na suđenje (FOTO)
KOLUMBIJSKI državljanin Jostin Andres Moskera (35) proglašen je krivim za dvostruko ubistvo u slučaju koji je šokirao britansku javnost.
21. 07. 2025. u 18:43

ŠOK PRIZOR NA EVZONIJU: Čovek stigao na granicu u ovo vreme, nema žive duše! Evo kada da krenete put Grčke
LETNjI odmor za mnoge građane Srbije i regiona započinje u beskrajnom redu na graničnom prelazu Evzoni, na ulazu iz Severne Makedonije u Grčku.
20. 07. 2025. u 11:15

Naučnici ajkulama spustili mrtvu kravu na 1.629 metara dubine - nisu mogli da veruju šta su ribe uradile (VIDEO)
"TO POKAZUJE strategiju preživljavanja kod vrsta koje se ne hrane usamljeno."
14. 07. 2025. u 13:06
Komentari (0)