PRVI SNEG U BEOGRADU VEĆ VEČERAS? Vremenska prognoza meteorologa Đurića, evo gde će se sve zabeleti
NAKON jučerašnjih 20 stepeni, u Beogradu je od danas osetno hladnije vreme. Ali, temperatura je, objašnjava meteorolog Đorđe Đurić, zapravo primerena za ovo doba godine. Ono što bi pak moglo da nas iznenadi su prve pahulje u prestonici i to, kako Đurić kaže, već večeras.
- Večeras se očekuje kiša, a kako će temperatura biti u padu, u toku noći biće uslova da u višim delovima grada provejava i sneg. Reč je o obodu Beograda koji gravitira ka Avali, i tu bi moglo da bude susnežice i snega. Ipak je reč o delovima grada koji su na višoj nadmorskoj visini. Ostatak Beograda uglavnom će pratiti slaba kiša - najavljuje Đurić.
Temperatura će do narednog jutra pasti na nulu, ali sledi prestanak padavina, tako da će u nastavku danu biti suvo ali veoma hladno uz temperature do pet stepeni.
Đurić je podsetio da, recimo, na Zlatiboru i u Novoj Varoši, sneg uveliko veje, da se sa sigurnošću očekuje da padne u Kosjeriću i Užicu, a da postoji mogućnost da provejava u Jagodini i Loznici.
(Telegraf)
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (1)