NAŠEM NOVINARU OPET PRETE: Vladimir Mitrić, koji 18 godina živi sa policijskom zaštitom, ponovo ugrožen

E. V. N.

13. 10. 2022. u 08:30

POSLE tačno 18 godina od kada je Vladimir Mitrić, dopisnik "Večernjih novosti" iz Loznice i Šapca, dobio policijsko obezbeđenje zbog nanošenja teških telesnih povreda od strane bivšeg policajca, novinaru našeg lista ponovo su stigle pretnje.

НАШЕМ НОВИНАРУ ОПЕТ ПРЕТЕ: Владимир Митрић, који 18 година живи са полицијском заштитом, поново угрожен

svedočenje Mesto napada na Mitrića 2005. Foto privatna arhiva

Tim povodom juče je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Loznici Mitrić dao izjavu.

On je tom prolikom naveo da je 9. oktobra došao u selo Draginac, kako bi pripremio tekst o stradanju seljaka u Jadru 1941. godine.

- Trebalo je da se nađem sa jednim od svojih sagovornika u ugostiteljskom objektu. Sa mnom je bio i policijski službenik iz obezbeđenja. Pri ulasku u lokal video sam tri osobe koje odranije poznajem. Neko od njih mi se obratio rečima: "Gde si, sedma silo?", na šta sam ja uzvratio: "Kako ste, ljudi?". Posle toga osumnjičeni mi je uputio pogrdne reči i nazvao me klošarom, a onda rekao: "Ponovo će ga onaj prebiti, sigurno znam" - ispričao je on.
Posle toga, policijski službenik iz Mitrićeve pratnje pozvao je dežurne u policiji u Loznici i prijavio incident.

- Strahujem da ponovo može da mi se dogodi ista situacija kao i 2005, a još veću nesigurnost sam osetio kada sam čuo da je osumnjičeni pušten i da će protiv njega biti pokrenuta samo prekršajna prijava. Kada su mediji objavili šta mi se dogodilo, počeli su da stižu negativni komentari na moj račun preko društvenih mreža. Predlažem da se osumnjičenom zabrani da mi prilazi i da sa mnom kontaktira - rekao je Mitrić u sudu.

Foto B. Backović

Naš kolega kaže da ne sme ni da pomisli koliko bi bio ugrožen da nije pod policijskom zaštitom, jer nikada niko nije radio na ispitivanju pozadine napada na njega pre 18 godina.

- Ovo što se meni dogodilo nipošto nije samo lokalno delo, jer znam o čemu sam sve izveštavao. Pisao sam o brojnim temama - od eksploatacije peska i šljunka na Drini, do trgovine narkoticima, kriminala i prizvodnje sirćetne kiseline u Bijeljini - rekao je Mitrić.

Istakao je još i da je "kost u grlu" pojedinim policajcima ne samo zbog podataka koje je iznosio, već i zbog informacija koje su pretpostavljali da zna.

TRI PUTA MU DEMOLIRALI AUTO

VLADIMIR Mitrić podseća da su 2003. pokušali da ga zastraše, kada su mi triput demolirali kola. Nikada nije otkriveno ko je to uradio. Tada je, navodi, pisao da jedan policajac ima auto-otpade i da se bavi švercom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIŠTA OD TREĆE FAZE: KK Partizan završio sa prodajom sezonskih karata