BAJMS LEČI KULINARSKIM RECEPTIMA: Hrana pripremljena s ljubavlju ne ide samo u stomak, već i u srce (FOTO)
BOBANA Jovanović (Bajms) je, nakon što je još kao mala otkrila u kojoj meri hrana može biti lekovita, spojila znanje koje je stekla kao magistar farmacije sa veštinom kulinarstva i zbog toga okuplja zavidan broj pratilaca na svom Instagramu.
 
                                                                                    Foto: Privatna arhiva
Svoje prvo jelo Bobana je napravila jako davno, u prvom razredu osnovne škole. Mlađi brat i ona hteli su da iznenade roditelje, pa su odlučili da im naprave kolač. Istopili su 300g čokolade i ređali keks-čokolada-keks.
 
Foto: Privatna arhiva
- Ljubav prema kuvanju postoji ceo život, samo je čekala pravi trenutak da se ispolji. Najviše volim da spremam torte i kolače, mogla bih i satima da provedem u kuhinji smišljajući razne filove, nove kombinacije ukusa i ukrašavajući dezerte. A ono što mi malo teže pada su definitivno slani obroci koji se spremaju po više sati, ali ako ukućani vole kako ih spremam onda mi ni to ne pada teško – otkriva, za čitaoce “Večernjih novosti”, Bobana.
 
Foto: Privatna arhiva
Hrana pripremljena s ljubavlju ne ide samo u stomak, već i u srce. Dobroj večeri uz muziku niko ne može da odoli.
- Iskreno dosta ljudi misli da ako se baviš kuvanjem ne možeš nikad da pogrešiš, a zapravo se itekako prave greške na kojima se uči. Takođe pozitivno je to što ljudi cene trud i uloženo vreme, što se i odražava na broju pregleda i broju pratioca na društvenim mrežama – priča Bobana koja na Instagramu ima zavidan broj pratilaca.
Hrana može biti lekovita
Brojne namirnice su lekovite i treba ih konzumirati, ali ipak treba naći neki balans u ishrani kako se ne bi išlo iz krajnosti u krajnost (biti opterećen zdravim namirnicama, brojati kalorije u svemu ili s druge strane jesti samo brzu hranu).
- Još od malena sam spremala u kuhinji sa mamom i bakom, pa sam dosta toga naučila vremenom, ali naravno nekad i ja volim da uradim po svom misleći da je to ispravno, a na kraju se ispostavi da je mama bila u pravu. Jedan od primera je kada sam prvi put kuvala jaja na pari, s obzirom da volim sve na brzinu, stavila sam vrelu vodu u šerpicu na najjačoj vatri, i naravno pukla je staklena posuda i propalo je 8 žumanaca, zato ponekad i poslušajte iskusnije. Retko se nerviram u kuhinji jer je to ono što volim da radim, a kad nešto ne ide, zovem mamu u pomoć i uglavnom se reši problem bez većih posledica – rekla je za čitaoce "Večernjih novosti" Bobana, otkrivajući koliko je značajna podrška najbližih.
Preporučujemo
 
                    
                    HLADNA BAKLAVA SA PISTAĆIMA: Hrskav slatkiš sa prelivom od čokolade (VIDEO)
30. 01. 2023. u 20:53
 
                    
                    SOČNO TELEĆE PEČENjE U RERNI: Po receptu najiskusnijih kuvara - tajna je u brašnu
31. 01. 2023. u 10:37
 
                    
                    POKROVSK PRED PADOM, RUSKI VOJNICI U CENTRU GRADA: "Situacija je više nego kritična, ubijaju nam ljude"
NAJMANjE 250 ruskih vojnika nalazi se u Pokrovsku, gde učestvuju u uličnim borbama i ubijaju ukrajinske vojnike, posebno operatere dronova, prenosi Ukrajinska pravda pozivajući se na oficire iz dve brigade koje deluju u tom području.
25. 10. 2025. u 19:17
 
                    
                    STIŽE ZIMA KAKVA SE VIĐA JEDNOM U STO GODINA? Meteorolozi odgovorili na spekulacije o "zimi veka"
NEMAČKI portali su preplavljeni informacijama o ekstremnoj zimi, ulicama prekrivenim snegom i ekstremnim vremenskim uslovima koji prete zemlji.
23. 10. 2025. u 17:38
 
                    
                    "CECIN SINE, ĆUTI I UDARAJ, ZA BOLjE I NISI!" Voditeljka odbrusila Veljku - "Ozbiljan kompleks!"
NAKON što je bokser Veljko Ražnatović pokušao da ismeje performans voditeljke Jovane Jeremić, koji je upriličila tokom proslave njenog rođendana, ona mu je brzo javno uzvratila, u svom stilu.
26. 10. 2025. u 10:48
 
                                         
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Komentari (1)