ŽELEZNIČKE STANICE ČESTI FILMSKI STATISTI: Za pet godina zaradili 20 miliona dinara (FOTO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

20. 02. 2023. u 19:10

U PROTEKLIH pet godina na železničkim objektima širom Srbije snimljeno je preko stotinu filmskih, televizijskih i muzičkih projekata, zahvaljujući čemu je JP „Infrastruktura železnice Srbije“ ostvarila prihod od oko 20 miliona dinara.

ЖЕЛЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ ЧЕСТИ ФИЛМСКИ СТАТИСТИ: За пет година зарадили 20 милиона динара (ФОТО)

Foto: JP Infrastruktura železnica Srbije

Snimale su i domaće i strane produkcije, a kao najčešća lokacija birane su železničke stanice „Vukov spomenik“ i Beograd Centar u Prokopu.

-Produkcijski zahtevi su bili najrazličitiji, pa su naše stanice „glumile“ različite lokacije širom sveta i različite istorijske periode. U jednom spotu je učestvovala čak i kamila – kažu u JP „Infrastruktura železnice Srbije“.

Između ostalog, u železničkim stanicama i na srpskim prugama snimani su kadrovi holivudskih filmova „Horoskop“ i „Mašina“, domaćih hitova „Dara iz Jasenovca“, „Kralj Aleksandar“ i „Čarape Kralja Petra“, kao i filmova egipatske i indijske produkcije.

Takođe, u gotovo svim domaćim televizijskim serijama bar po neki kadar je snimljen na železnici. Reč je o „Veri“, „Vremenu zla“, Ubicama mog oca 6“, „Crnoj svadbi“, „Beležnici profesora Mišića“, „Državnom službeniku“, „Kamiondžijama“...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Sanjajte, verujte, trenirajte – Pavlović otvorio mini-pič teren u rodnom Šapcu!