ODGOVORNOST za kvalitet i bezbednost voća i povrća na tržištu leži na proizvođaču i trgovcu, koji robu kontrolišu u svojim "krugovima" provere kvaliteta, a posebnu ulogu ima i država preko svojih inspekcija.
Ne kontroliše niko ono što kupujemo po marketima, ne lažite narod! Sve je običan škart, uglavnom, vrlo često bude i isteklih rokova a da ne pričamo o kvalitetu uvezene hrane koja nije ista kao recimo u DE odakle je uvezena. Ti koji treba da rade ne rade ništaTAČKA
teorija .praksa je drugacija udjite u koji hocete market sve samo djubre.na krompiru blato,crni luk ssmrzao mek ,a tek meso,o preradjevinama da ne pricamo.mora se menjati kontraola hrane,cak ni hleb nije upakovan a skup do neba,svako ga pipka.nije sve rat u ukrajini neego su nasi trgovci navikli da za bofl nabiju cene i nabrzinu zarade,ili nece da gube od profita na koji su navikli.izracunajte koliko kosta kilogram hleba ide i do 700,oo rsd.a nikakvog kvaliteta.kora spolja a unutra gnjecav.
@baka
Posto je sve tako lose a vi nezadivoljni pokusajte da sami proizvodite luk, krompir, hleb, meso, mleko...
Mozda cete biti zadovoljni a i zaraditi nesto.
Idemo u te markete kao stoka na pojilo, s tim što stoka zna da li je voda ispravna. Ljudi ne znaju da li je roba u marketinga ispravna, a osećaju da je to loša i ne zdrava roba.
PRIZNATI svetski pisac, naučnik, klinički profesor, vizionar i pionir integrativne medicine i ličnog razvoja, Dipak Čopra (Deepak Chopra), dolazi u Beograd kako bi podelio svoju mudrost i inspiraciju sa ljudima iz našeg regiona. Dr Čopra autor je 95 knjiga, prevedenih na 43 jezika i prodatih u preko 20 miliona primeraka.
REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod izdao je najnovij eupozorenje i večeras u Vojvodini, a tokom noći i u ostalim krajevima najavio prolazno naoblačenje sa severa koje će ponegde usloviti kratkotrajne slabe padavinama - kišu i sneg.
Vladan
01.03.2023. 12:43
Pitanje je, ko kontrolise hranu iz uvoza?
vojnik
01.03.2023. 14:49
Ne kontroliše niko ono što kupujemo po marketima, ne lažite narod! Sve je običan škart, uglavnom, vrlo često bude i isteklih rokova a da ne pričamo o kvalitetu uvezene hrane koja nije ista kao recimo u DE odakle je uvezena. Ti koji treba da rade ne rade ništaTAČKA
Max
01.03.2023. 15:36
Sve lepo napisano ali veoma je tesko za verovati,koji proizvodjac to kontrolise.
baka
02.03.2023. 18:10
teorija .praksa je drugacija udjite u koji hocete market sve samo djubre.na krompiru blato,crni luk ssmrzao mek ,a tek meso,o preradjevinama da ne pricamo.mora se menjati kontraola hrane,cak ni hleb nije upakovan a skup do neba,svako ga pipka.nije sve rat u ukrajini neego su nasi trgovci navikli da za bofl nabiju cene i nabrzinu zarade,ili nece da gube od profita na koji su navikli.izracunajte koliko kosta kilogram hleba ide i do 700,oo rsd.a nikakvog kvaliteta.kora spolja a unutra gnjecav.
Mixer
03.03.2023. 21:01
?????????????
Niko
04.03.2023. 02:51
Ma Rusi sigurno...kakvi Amerikanci kakva Evropa
Nije lako
04.03.2023. 10:43
@baka Posto je sve tako lose a vi nezadivoljni pokusajte da sami proizvodite luk, krompir, hleb, meso, mleko... Mozda cete biti zadovoljni a i zaraditi nesto.
Virdžoni
04.03.2023. 14:26
Miloš Jovanović samo gleda kako da slaže narod i da se dočepa vlasti
Dragomir
04.03.2023. 22:24
Није наведено колико имамо лабораната, који врше контролу млека и меса, а воће и да не спомињем. Кад сам сазнао нисам могао да верујем.
Cic
05.03.2023. 12:08
Idemo u te markete kao stoka na pojilo, s tim što stoka zna da li je voda ispravna. Ljudi ne znaju da li je roba u marketinga ispravna, a osećaju da je to loša i ne zdrava roba.
Paja
05.03.2023. 18:40
Niko nista ne kontrolise sumnjive robe koliko hoces ,jedemo djubre za ogroman novac