DA LI NAUČNA ISTRAŽIVANJA KRŠE ETIKU? Beograd, prvi grad u istočnoj Evropi, domaćin folozofske konferencije

Lj.B.

01. 09. 2023. u 17:50

NAJVEĆA evropska konferencija iz filozofije nauke EPSA23 održaće se u Beogradu od 20. do 23. septembra u Kolarčevoj zadužbini.

ДА ЛИ НАУЧНА ИСТРАЖИВАЊА КРШЕ ЕТИКУ? Београд, први град у источној Европи, домаћин фолозофске конференције

privatna arhiva

- Ova konferencija prvi put se odvija u istočnoj Evropi, a Beograd će tako biti prvi grad sa ovih prostora u kome će se održati konferencija ovog nivoa na kojoj će učestvovati  renomirani stručnjaci iz celog sveta - kaže nam Aleksandra Vučković, koja je, uz još nekoliko kolega iz Srbije i dijaspore, lokalna organizatorka ove konferencije. 

Teme o kojima će se raspravljati su filozofija nauke, interdsiciplinarna istraživanja, veštačka inteligencija, metodologija i etičnost naučnih istraživanja, filozofija medicine i mnoge druge.

- Evropska asocijacija za filozofiju nauke (European Philosophy of Science Association) ovaj događaj organizuje svake druge godine na drugoj lokaciji i pre dve godine smo kolege i ja došli na ideju da se prijavimo na konkurs i da ovaj događaj dovedemo u Srbiju - kaže ova mlada naučbnica. - Pobedili smo na konkursu i zahvaljujući tome, uz podršku Kongresnog biroa Srbije, sada će konferencija biti održana u Beogradu.

BONUS VIDEO:

ŠKOLA JE POČELA: Pitali smo Beograđane da li se sećaju svog polaska u prvi razred

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio