NOVIH 800 NASLOVA U BIBLIOTECI: Fond humanosti "Večernjih novosti" obradovao đake Škole za osnovno i srednje obrazovanje "Sveti Sava" na Umci

B.B.

27. 01. 2024. u 20:11

FOND humanosti "Večernjih novosti" je, povodom Svetog Save, novim knjigama obradovao učenike i nastavnike Škole za osnovno i srednje obrazovanje sa domom učenika "Sveti Sava" na Umci. Biblioteka ove škole od juče je bogatija za 800 naslova kompanije "Novosti"

НОВИХ 800 НАСЛОВА У БИБЛИОТЕЦИ: Фонд хуманости Вечерњих новости обрадовао ђаке  Школе за основно и средње образовање  Свети Сава на Умци

Foto: D. Milovanović

Direktorka škole Valentina Radulović uručila je zahvalnicu Divni Čanaćević iz Fonda humanosti za dugogodišnju uspešnu saradnju i brojen akcije.

- Fondacija humaanosti "Večernjih novosti" je vrednom donacijom obradovala učenike i sve zaposlen naše škole - rekla je Radulović. - Naša bibliopteka ima oko 3.000 naslova, a od danas je bogatija za značajn broj knjiga. To je dragocena podrška učenicima i našem kolektivu i ovom prilikom izražavam veliku zahvalnost na ovoj velikodušnoj donaciji.

Police školske biblioteke upotpuniće novi izdavački poduhvati "Novosti", knjige Dobrice Ćosića, Matije Bećkovića, Neleta Karajlića, Zorana Nikolića i drugih. Takođe, osim naših naslova, Fond je Biblioteci donirao i rečnike engleskog, francuskog, ruskog, italijanskog, nemačkog jezika, koji će đacima pomoći u savladavanju stranih jezika.

Dan Svetog Save u ovoj školi obeležen je zajedno sa učenicima, nastavnicima i svim zaposlenima koji su uživali u svečanoj svetosavskoj priredbi koju su pripremili đaci škole.

- Fond humanosti "Večernjih novosti" već 20 godina na Dan Svetog Save daruje nekoj školi knjige i ovo je samo jedna od akcija koju sprovodi - rekla je Divna Čanaćević iz Fonda humanosti.

Školu za osnovno i srednje obrazovanje i vaspitanje dece i odraslih sa smetnjama u razvoju pohađaju deca od predškolskog uzrasta do kraja srednje škole iz cele Srbije. Đaci se profesionalno osposobljavaju u tekstilnoj, poljoprivrednoj, mašinskoj i grafičkoj radionici. U sklopu škole se nalazi i dom za smeštaj učenika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

BUGARKA SE POHVALILA SUSRETOM SA NOVAKOM ĐOKOVIĆEM: Evo šta mu je poklonila (FOTO)