STIŽU NAM TROPSKE NOĆI: RHMZ objavio najnoviju prognozu - Temperatura samo raste, a od ovog datuma će ići i do 40 stepeni

Милица Шкорић
Milica Škorić

05. 07. 2024. u 07:45

U SRBIJI se danas očekuje pretežno sunčano i toplije vreme uz slab, promenljiv vetar, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

СТИЖУ НАМ ТРОПСКЕ НОЋИ: РХМЗ објавио најновију прогнозу - Температура само расте, а од овог датума ће ићи и до 40 степени

Foto: D. Milovanović

Jutarnja temperatura kretaće se od 10 do 18 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna od 27 do 31 stepen.

I u Beogradu danas pretežno sunčano i toplije vreme uz slab, promenljiv vetar. Jutarnja temperatura oko 17 stepeni Celzijusa, a najviša dnevna oko 29 stepeni.

Najava veoma toplog vremena

- Narednih dana zadržaće se pretežno sunčano vreme uz dalji porast i jutarnjih i dnevnih temperatura. Za vikend se u većini mesta očekuje od 32 do 35, a početkom sledeće sedmice biće još toplije, ponegde i do 37 stepeni uz tropske noći u urbanim sredinama - najavio je jutros RHMZ.

Subota: Pretežno sunčano i još toplije. U košavskom području duvaće umeren i jak jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 12 do 20, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena.

Nedelja: Pretežno sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren jugoistočni vetar, a u ostalim krajevima slab vetar promenljivog smera. Najniža temperatura od 14 do 23, a najviša dnevna od 33 do 35 stepeni.

Ponedeljak: Pretežno sunčano i veoma toplo. Vetar slab, promenljiv. Najniža temperatura od 15 do 23, a najviša od 32 do 36 stepeni.

Najvrelije se očekuje u periodu posle 12. jula, uz maksimalne temperature od 35 do 40 stepeni. Najtoplije će biti na istoku Srbije, pa će najvreliji biti gradovi u Timočkoj i Negotinskoj Krajini, odnosno Zaječar i Negotin.

BONUS VIDEO: PROVALA OBLAKA U BEOGRADU - Snažno nevreme, kiša lije ulicama

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PONAVLJA SE ČETVRTFINALE EURO 2024?! Neverovatna frka na Evropskom prvenstvu u fudbalu!