STIŽU VEOMA OPASNE POJAVE: Oglasio se Batut, izdao hitno upozorenje

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

05. 07. 2024. u 10:52

INSTITUT za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ upozorio je na postojanje uslova za pojavu toplotnog talasa na području Južnobačkog okruga od 7. do 13. jula, Severnobačkog, Severnobanatskog i Srednjobanatskog okruga od 8. do 13. jula, kao i Južnobanatskog okruga od 8. do 10. jula.

СТИЖУ ВЕОМА ОПАСНЕ ПОЈАВЕ: Огласио се Батут, издао хитно упозорење

Foto: Shutterstock

Prognozirane vrednosti maksimalne dnevne temperature vazduha biće u kategoriji veoma opasne pojave 10. jula na području Južnobačkog i Severnobačkog okruga, kao i 13. jula na području Južnobačkog okruga.

U domen opasne pojave spadaće maksimalne dnevne temperature vazduha 10. i 13. jula na teritoriji grada Beograda, kao i u periodu od 7. do 13. jula na severu zemlje, kao i u pojedinim delovima severozapadne i severoistočne Srbije.

U domenu potencijalno opasne pojave biće maksimalne dnevne temperature vazduha od 7. do 13. jula na većini teritorije Srbije.

Kako podseća Batut, po preporukama SZO, toplotni talas je pojava od najmanje tri uzastopna dana kada je maksimalna dnevna temperatura iznad definisane kritične vrednosti.

Termički uslovi od 4. do 8. jula povoljniji

U kategoriju potencijalno opasne pojave spadaće maksimalne dnevne temperature vazduha u periodu od 6. do 8. jula na severu i severozapadu zemlje, kao i u pojedinim delovima severoistočne Srbije.

Prognozirane vrednosti maksimalne dnevne temperature vazduha biće u kategoriji opasne pojave 7. jula na teritoriji Južnobačkog okruga, a 8. jula na teritoriji Severnobačkog, Južnobačkog, Severnobanatskog i Srednjobanatskog okruga, kada će prognozirana temperatura biti viša od 35 stepeni.

BONUS VIDEO: DžINOVSKE PANDE SE SPREMAJU ZA PUT - Crno-bela diplomatija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Opozicionar priželjkuje ubistvo Danila Vučića i opisuje kako bi ga mučio (VIDEO)