DA LI ĆE ČOVEČANSTVO PREŽIVETI TAJ EKSPERIMENT ? Goran Šarić o rodnoj ideologiji (VIDEO)

J. S.

11. 07. 2024. u 21:42

RODNA ideologija je jedno radikalno preispitivanje pa čak i dekonstruisanje dosadašnjih uloga koje su postojale u našim društvima: muškarac, žena, brak, porodica,a nudi nam se nešto novo, nudi se jedan eksperiment, ali pitanje je može li ljudska civilizacija da preživi takvo eksperimentisanje - naglašava Goran Šarić.

ДА ЛИ ЋЕ ЧОВЕЧАНСТВО ПРЕЖИВЕТИ ТАЈ ЕКСПЕРИМЕНТ ? Горан Шарић о родној идеологији  (ВИДЕО)

Goran Šarić/KCNS

Ovaj analitičar,po obrazovanju aktolički teolog,  reagovao je povodom pokušaja da ovaj  zakon , bez javne rasprave i mišljenja struke, bude implementiran u srpsko zakonodavstvo, mada  nema utemeljenje  u ustavu, nauci, tradiciji i kulturi.

Kako Šarić navodi, u pitanju je situacija koja nije karakteristična samo za Srbiju. I brojne druge evropske zemlje nekritički su prepisivale evropsko zakonodavstvo bez vođenja javnih rasprava, koje su najbitnije da bi se progovorilo o tome na koji način i u kojoj meri i da li uopšte takvi zakoni koriste društvu. Predavanje se bavi i pozadinom Zakona o rodnoj ravnopravnosti, odnosno rodnom ideologijom koja iza tog zakona stoji.

Predavanje  Gorana Šarića  „Rodna ideologija i Zakon o rodnoj ravnopravnostiˮ  može se  pogledati na Jutjub kanalu Kulturnog centra Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PIKSI, GLEDAŠ LI? Dok se Srbija muči sa realizacijom, Joveljić rešeta u Americi (VIDEO)