USTAŠTVO JE STANJE SVESTI VEĆINE HRVATA: Komentar advokata Dušana Bratića na uzroke aktuelnih dešavanja

Novosti online

29. 08. 2024. u 23:07

U ustaškom časopisu "Danica" od 22. oktobra 1958. godine, koji je izdavan u Čikagu, ukazano je na tri smrtna neprijatelja Hrvata - Kraljevski Beograd, Crveni Beograd i svaki drugi Beograd. Prema tome, sve ovo što se danas dešava samo je odraz vekovnog stanja svesti i duha većine Hrvata, a tome je doprinela i tu orijentaciju održava svakodobna njihova politička elita.

УСТАШТВО ЈЕ СТАЊЕ СВЕСТИ ВЕЋИНЕ ХРВАТА: Коментар адвоката Душана Братића на узроке актуелних дешавања

Foto: Srpsko advokatsko društvo

Ovako advokat Dušan Bratić komentariše poslednja dešavanja i agresivna hapšenja i osuđivanja Srba zbog pesama, stavova i mišljenja u Hrvatskoj, koja ne prijaju tamošnjim ušima. 

On ukazuje da je problem u tome što je 1945. godine pobeđen nacizam, ali nije ustaštvo.

- Ono je nastavilo da živi. Jedan deo ustaša je pobijen na Blajburgu, jedan deo se presvukao i nastavio da živi i deluje unutar nove - stare  jugoslovenske države, a jedan deo je pobegao u emigraciju i odatle organizovano delovao propagandno i terorističkim akcijama. Setite se samo podmetanja bombe 1968. godine u beogradski bioskop "20. oktobar", kada je ubijen jedan čovek i ranjeno 88.  Zatim bombe u toaletu beogradske železničke stanice iste godine kada je ranjeno 14 ljudi.  Potom podmetanja bombe u avion JAT-a na relaciji Stokholm - Kopenhagen - Zagreb - Beograd kada su usled pada u Češkoj poginuli svi putnici i posada osim stjuardese Vesne Vulović. Zatim brojni napadi i ubistva jugoslovenskih diplomata i ubacivanje iz Austrije 1972. godine takozvane "Bugojnske grupe" od 19 terorista sa ciljem trovanja vodovoda i podizanja ustanka, koja je delom likvidirana, a delom uhapšena tek nakon mesec dana borbi i potrage, nakon čega su uhapšeni osuđeni na smrt, a stariji maloletnik Ludvig Pavlović, sin prisilno pokatoličenih Srba, na 20 godina zatvora. Ovog poslednjeg je Franjo Tuđman, kao i druge osuđene emigrante, pomilovao 1990. godine i on se priključio paravojnoj organizaciji ZNG, pa u okršaju sa jedinicama JNA poginuo, a vlast mu podigla spomenik.  Sve ove terorističke akte je organizovala ustaška emigracija sa ciljem razbijanja savezne države i stvaranja NDH. Dakle, današnja Hrvatska je produžetak NDH i dok to naši građani kroz sistem obrazovanja  ne spoznaju, neće ni moći da pravilno shvate ove fenomene, koji se danas od strane hrvatske države, ali i društva, ispoljavaju, a koji su u svojoj osnovi rezultat i dubokih kompleksa. Uostalom, da ne govorimo mi o tome, već da pogledamo šta je o tome 2006. godine u intervjuju zagrebačkom časopisu "Europa" broj 141 od 21. decembra u Zagrebu, govoreći o Tuđmanu,  kazao najveći hrvatski filozof Milan Kangrga: - "On je bio najobičniji pljačkaš. Poznavao sam ga prije nego što je postao predsjednik. Uvijek ga je pokretao pljačkaški poriv...Zato je i druge, ovih dvjesta lopova, pustio da pljačkaju s njim", pa dodaje da to ipak nije najtragičnije u hrvatskom društvu, već je to stanje svesti kod omladine "ustaški indoktrinirane. U školama su tako naučeni. Pogledajte udžbenike. To je hrvatska budućnost".


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio