"NAPUSTITE STANOVE ILI SE SKLONITE OD PROZORA" Počela akcija uklanjanja granate iz centra Beograda - učestvuje 130 pripadnika MUP-a

Novosti onlajn

22. 09. 2024. u 08:20

U VLAJKOVIĆEVOJ ulici, u centru Beograda, jutros u osam časova počela je akcija izmeštanja artiljerijske granate zaostale iz Prvog svetskog rata, a ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao da je u akciji učestvuje 130 pripadnika MUP-a i da će granata biti uništena u Deliblatskoj peščari.

НАПУСТИТЕ СТАНОВЕ ИЛИ СЕ СКЛОНИТЕ ОД ПРОЗОРА Почела акција уклањања гранате из центра Београда - учествује 130 припадника МУП-а

Foto: MUP

"U današnjoj akciji učestvovaće ukupno 130 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, od toga su 100 pripadnici Sektora za vanredne situacije i 30 su pripadnici policije", rekao je Dačić za RTS u štabu Sektora za vanredne situacije za Grad Beograd pred početak akcije.

Granata je od 305 milimetara, i više od 280 kilograma težine.

Kako je navedeno, neutralizacija i izmeštanje granate biće izvedeni od 8 do 12 časova.

Foto: MUP

Građanima koji žive u neposrednoj blizini, pripadnici Sektora za vanredne situacije podelili su flajere sa detaljnim uputstvom o njihovom neophodnom postupanju, radi bezbednog izmeštanja ove zaostale granate.

Foto: MUP

Građani ukoliko su u mogućnosti treba da napuste svoje stanove u vremenu od 8 do 11 časova, a ukoliko nisu, da otvore prozore, spuste roletne i udalje se od prozora, navodi MUP.

Na licu mesta su i vatrogasci spasioci kao i jedna ekipa Hitne pomoći.

Građani treba da se pridržavaju svih naredbi i uputstava nadležnih organa i da prate informacije koje se upućuju preko sredstava javnog informisanja i nadležnih organa. Granata u Vlajkovićevoj otkrivena je 18. septembra prilikom radova na izgradnji podzemne garaže.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)