"DO SADA NISU BILI DIREKTNO UGROŽENI" Ministarstvo odbrane: Pripadnici Vojske Srbije u misiji u Libanu su dobro

Novosti online

14. 10. 2024. u 14:54

PRIPADNICI kontingenta Vojske Srbije koji su angažovani u zonama mirovnih operacija pod mandatom Ujedinjenih nacija UNIFIL u Republici Liban i UNTSO na Bliskom istoku su dobro i do sada nisu bili direktno ugroženi, saopštilo je Ministarstvo odbrane Republike Srbije.

ДО САДА НИСУ БИЛИ ДИРЕКТНО УГРОЖЕНИ Министарство одбране: Припадници Војске Србије у мисији у Либану су добро

Foto Ministarstvo odbrane

- Obezbeđeni su svim sredstvima potrebnim za život i rad u uslovima pogoršane bezbednosne situacije u zoni operacije. Bezbednosna situacija se neprekidno prati i shodno procenama preduzimaju se mere s ciljem sprečavanja ugrožavanja bezbednosti angažovanih pripadnika Vojske Srbije. Na snazi su mere koje se odnose na ograničenje kretanja pripadnika misija, boravak u skloništima, obaveznu upotrebu balističke zaštitne opreme i druga postupanja u skladu sa operativnim procedurama. Komanda misije UNIFIL insistira kod zaraćenih strana na bezbednosti osoblja i imovine UN i poštovanju nepovredivosti pripadnika misije - navodi se u saopštenju.

- Trenutna situacija u zonama mirovnih operacija pod mandatom Ujedinjenih nacija UNIFIL u Republici Liban i UNTSO na Bliskom istoku je složena i nestabilna. Karakterišu je intenzivni sukobi između oružanih snaga Izraela i pripadnika organizacije Hezbolah. S ciljem svakodnevnog praćenja situacije i planiranja aktivnosti za naredni period, Generalštab Vojske Srbije je u stalnom kontaktu sa starijim nacionalnim predstavnikom Vojske Srbije u Republici Liban i generalštabovima oružanih snaga Kraljevine Španije i Republike Italije, kao vodećim nacijama u sektorima u kojima su angažovani naši pripadnici - zaključuju iz Ministarstva odbrane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DŽAKA OPET PROVOCIRA: Odgurnuo golmana Srbije i izazvao zvižduke sa tribina  (VIDEO)