VELIKO SRCE RODITELJA PREMINULOG LUKE (3): Novac namenjen lečenju sina preusmerili za troje teško obolelih

Z. R.

21. 10. 2024. u 19:45

RODITELjI trogodišnjeg Luke Rodića (na slici), iz Bačke Palanke, koji nije uspeo da se izbori za život i preminuo je 4. oktobra, odlučili su da novac prikupljen za njegovo lečenje preusmere na lečenje troje teško obolelih odraslih i dvoje dece: Lenke Žutković (6), Isidore Vučković (25) i Stevana Sauera (47) iz Bačke Palanke, Milane Matković (22) iz Gajdobre i Jovane Barušić (8) iz Odžaka.

ВЕЛИКО СРЦЕ РОДИТЕЉА ПРЕМИНУЛОГ ЛУКЕ (3): Новац намењен лечењу сина преусмерили за троје тешко оболелих

Foto privatna arhiva

Jovana, Milana i Isidora boluju od cerebralne paralize, Lenka zbog oštećenja mozga ne vidi, ne hoda i ne govori, a Stevan se leči od malignog tumora na mozgu. Malenom Luki su u februaru ove godine otkriveni tumori na bubregu i mozgu, a u septembru je vraćen sa klinike u Turskoj zbog nemogućnosti operativnog zahvata i zračne terapije, posle čega su njegovi otac i majka obavestili javnost da se obustavlja prikupljanje novca za njegovo lečenje.

- Ako novac koji su uplatili humani ljudi nije mogao da spase Luku, želimo da pomogne drugima koji se bore za zdravlje. Za Luku su prilozi skupljani i u donatorskim kutijama i na humanitarnim bazarima. Apelovali smo da se i taj novac uplati za petoro bolesnih, a ono što nam je iz kutija lično predato, vratili smo - rekao je za "Novosti" Lukin otac Željko.

Humanitarac Dragan Stupar, iz Čelareva kod Bačke Palanke, ispričao nam je da mu je novac koje je sakupilo njegovo udruženje Lukin otac Željko doneo i predao uz reči: "Ti znaš kome treba, i podeli".

- Posle tolike tragedije i bola koji su pretrpeli, Željko i njegova supruga Dragana u ime svog anđela žele da usreće druge - ispričao nam je Stupar. 

- Rodići će nam vraćenim novcem olakšati tegobe, i siromašnima, kao i šestogodišnjoj Nikolini Stojanović iz Niša, oboleloj od cerebralne paralize.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Sanjajte, verujte, trenirajte – Pavlović otvorio mini-pič teren u rodnom Šapcu!