ZAPOSLENI U KPZ POŽAREVAC U NOVOJ HUMANITARNOJ AKCIJI: Donirali krv, a među njima i davaoci -rekorderi (FOTO)

Z.U.

22. 10. 2024. u 14:36

U KAZNENO-popravnom zavodu u Požarevcu (Zabeli) 57 zaposlenih je doniralo krv u akciji koju je Uprava za izvršenje krivičnih sankcija organizovala sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i Crvenim krstom Požarevca.

ЗАПОСЛЕНИ У КПЗ ПОЖАРЕВАЦ У НОВОЈ ХУМАНИТАРНОЈ АКЦИЈИ: Донирали крв, а међу њима и даваоци -рекордери  (ФОТО)

Foto: UIKS

Direktor Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejan Carević izjavio je da je davanje krvi od presudnog značaja za vanredne operativne zahvate, kao i one koje se planiraju u bolnicama širom zemlje.

Carević je istakao da su u dobrovoljnoj akciji davanja krvi u Zabeli učestvovale i kolege koje su svoju humanost na ovaj način iskazale više od 30 puta, dok je među mlađima bilo i onih koji su prvi put dali krv:

- Zaposleni u našim zavodima svojim učešćem u ovim akcijama spasavaju živote pacijenata čije operacije se eventualno odlažu zbog nedovoljno zaliha krvi -istakao je Carević. - Dobrovoljni davaoci krvi pomažu bolnicama da na vreme planiraju operacije, dok se pacijenti lišavaju neizvesnosti u pogledu medicinskog zbrinjavanja.

Zaposleni u Zabeli zajedno sa drugim zavodima poput Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu i Okružnog zatvora u Beogradu godinama unazad dva puta godišnje učestvuju u akcijama davanja krvi, dok se Okružni zatvor u Novom Sadu priključio svojim kolegama prvi put prošle godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

STAVILI SU MU HOLTER NA SRCE: Oglasila se Verica Rakočević nakon što je njen suprug završio u bolnici (FOTO)