ISTORIJA PESMOM OPEVANA: Članovi Ruskog kozačkog hora u Arhivu Vojvodine (FOTO/VIDEO)

J. S.

22. 10. 2024. u 21:07

ČLANOVI Ruskog kozačkog hora iz Volgograda posetili su u utorak Arhiv Vojvodine i sa velikim interesovanjem razgledali izložbu ,,Seoba Srba u Rusko carstvo polovinom 18. veka."

ИСТОРИЈА ПЕСМОМ ОПЕВАНА: Чланови Руског козачког хора у Архиву Војводине (ФОТО/ВИДЕО)

Foto Arhiv Vojvodine

 Sve u vezi sa Arhivom ih je zanimalo – izložbe,najstariji dokumenti,stari pečati,vrsta istorijske građe koja se ovde čuva u milionima primeraka...Na kraju, svojim raskošno zvonkim glasovima domaćinima su darovali ruske pesme pesmu, a za uspomenu i dugo sećanje, kući su poneli poklon - knjige na ruskom i srpskom jeziku.

Ovom izuzetnom susretu prisustvovali su Aleksandra Ćiric Bošković, pokrajinski  sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Petar Đurđev, član Gradskog veća za obrazovanje, Srđan Graovac, direktor Istorijskog arhiva Grada Novog Sada , Ognjen Karanović, pomoćnik Pokrajinskog sekretara i direktor Arhiva Vojvodine dr Nebojša Kuzmanović sa saradnicima.

pcb.9005089999503141/1255673662246423

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

TO NAS JE TOTALNO POREMETILO: Kapiten crveno-belih razočaran posle poraza od Monaka