MESEC BORBE PROTIV RAKA DOJKE – Karavan „Budi hrabra, pregledaj se“ stigao u Zaječar

Promo

25. 10. 2024. u 13:30

Oktobar je mesec kada se širom sveta obeležava borba protiv raka dojke, a 24. oktobar je u kalendarima upisan kao Svetski dan borbe protiv raka dojke i služi svim damama kao podsetnik da budu hrabre i da se pregledaju. Istu poruku zajedničkim snagama poslale su iz Zaječara glumica i voditeljka Marija Veljković, Fondacija Mozzart i Udruženje za edukaciju, prevenciju i podršku obolelima od karcinoma dojke „Žena uz ženu“.

МЕСЕЦ БОРБЕ ПРОТИВ РАКА ДОЈКЕ – Караван „Буди храбра, прегледај се“ стигао у Зајечар

Foto: Touch N Touch

Marija Veljković: Moramo da pronađemo vreme za preglede, a karavan koji organizuje Fondacija Mozzart je idealna prilika za to

Da je hrabrost ženskog roda pokazale su brojne dame iz Zaječara i okoline koje su došle na besplatne preventivne preglede. Podršku su dobile i od svoje sugrađanke Marije Veljković, koja je u rodnom gradu i sama obavila pregled.

- Svi mnogo brzo živimo i nekako se čini da zanemarujemo svoje zdravlje, pogotovo mi žene. Moramo da budemo svesne da je prosto imperativ pronaći vreme za preglede, a karavan koji organizuje Fondacija Mozzart je idealna prilika za to. Ovakve akcije su mnogo važne, jer žene mogu da završe besplatan pregled za 15 minuta i onda su mirne godinu dana, znaju da su bile odgovorne prema sebi - istakla je Marija Veljković.

Foto: Touch N Touch

Karavan besplatnih ultrazvučnih pregleda dojke „Budi hrabra, pregledaj se“ početkom meseca krenuo je na svoj put Srbijom. Za manje od tri nedelje u putujućoj ambulanti pregledano je više od 1.500 žena starosti do 45 godina. Početna stanica karavana bilo je Pančevo, a naredna Futog. Potom su za samo šest dana u pokretnoj ordinaciji u Novom Sadu obavljena 433 pregleda, dok su naredne stanice bili Kikinda, Loznica, Šid, Ćuprija, Kuršumlija i Niš.

Karavan „Budi hrabra, pregledaj se“ samo je nastavak organizovanja besplatnih pregleda uz podršku Fondacije Mozzart.

Ovu godinu u Fondaciji Mozzart će zasigurno obeležiti nekoliko hiljada besplatnih pregleda koje smo omogućili građanima širom Srbije, na šta smo veoma ponosni, s obzirom na to da preventivni pregledi igraju ključnu ulogu u ranom otkrivanju bolesti i uspešnom lečenju. Godinu smo započeli besplatnim pregledima trbušne aorte, zatim nastavili sa pregledima štitne žlezde i završavamo sa ovim karavanom”, istakla je Milica Čakajac iz Fondacije Mozzart.

Foto: Touch N Touch

NOVI BEOGRAD, PA VRBAS I SUBOTICA

Karavan koji je tokom celog meseca putovao Srbijom ulazi u samu završnicu i ovog vikenda se seli u Beograd, tačnije na plato ispred Opštine Novi Beograd. Pregledi će se obavljati u subotu i nedelju od 12 do 18 časova, dok će zakazivanje biti u periodu od 11.30 do 12 časova.

Pokretna ordinacija potom se seli u Vrbas (28. i 29. oktobar, Trg Nikole Pašića od 12 do 18 časova), a završava svoju misiju na Trgu slobode u Subotici (31. oktobar od 12 do 18 časova).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UŠLA U SOBU I VIDELA GA SA DRUGOM: Cakana nikada neće zaboraviti kako se tada osećala