Kulinarski spektakl ukusa i inovacija u Beogradu
Ovog novembra, očekuje nas izuzetan preplet umetnosti kuvara, vinara i destilera na Vinskoj viziji, sajmu vina, hrane, i turzma, jednog od vodećih sajmova te vrste u jugoistočnoj Evropi.

Foto Promo
Uz okupljanje vrhunskih vinarija iz celog sveta, poseban segment sajma Vinska vizija, okupiće i lidere prehrambene industrije i kulinarske entuzijaste koji će pokazati umetnost kulinarstva Srbije i regiona kroz takmičenja, impresivne gastronomske događaje i najsavremenije inovacije u hrani.
Tokom 23. i 24. novembra na Beogradskom sajmu u halama 5 i 11 okupiti neka od najistaknutijih imena kulinarskog sveta, nudeći posetiocima da nauče, iskuse, ali i probaju u najnovije globalne trendove u ishrani. Ovogodišnji fokus je na održivosti, nasleđu i modernim ukusima, temama koje su u skladu sa dinamičnom gastro scenom u Srbiji i vizijom saradnje i razmene sajma Vinska vizija. Renomirani kuvari iz regiona Balkana i šire izaći će na scenu, predstavljajući ekskluzivna jela napravljena u kombinaciji sa istaknutim vinima, naglašavajući regionalne sastojke i kulinarske tehnike.

Foto Promo
Najvažniji događaji koji očekuju posetioce tokom sajma su takmičenje mladih kuvara i kuvarskih timova, kao i brojne radionice i predavanja, koje će kao sudije i kao predavače okupiti najpoznatija i najuticajnija imena u oblasti kulinarstva, gastronomije i ugostiteljstva iz Evrope i sveta. Neka od ovih imena uključuju Alana Koksona, britanskog kuvara i ambasadora britanske kuhinje, Dragana Unića, master šefa i somelijera, Danijela Ajtona, Đanluku Tomazia, poznatog italijanskog kuvara, kao i Danijela Šadea, direktora Kulinarske Olimpijade.
Teorijski, ali i pratičan deo tokom kog će veliki kuvari podeliti sa posetiocima svoje male tajne koje prave razliku između dobrih i vrhunski jela su svakako predavanj i radionice koje će održati italijanski šefovi Ćezare Batisti (Cesare Batisti), šef kuhinje poznatog milanskog restorana Ratana, kao i Alesandro Negrino (Alessandro Negrini), italijanski chef sa dve Mišlenove zvezdice iz restorana Aimo e Nadia, takođe iz Milana. Uz njih, tu će biti i Andrea Biađini (Andrea Biagini), ekspert iz oblasti ugostiteljstva i turizma, Ivan Pažanin, najpoznatiji hrvatski kuvar i TV lice, zatim Matej Fišer, publicista, autor knjige „Beogradski kuvar” kao i šef Điling Čen(Zhiling Chen) i Šanjing Vu (Xianying Wu) iz Kine.
Ovakav program svakako nudi neuporedivu priliku i profesionalcima, ali i ljubiteljima dobrih vina, destilata, ali i kuhinje da se prepustite najboljim ukusima i iskustvima koje sajam Vinska vizija iz godine u godinu uspeva da podigne na viši nivo za sve posetioce. Ove godine, Vinska vizija održava se na Beogradskom sajmu od 22. do 24. novembra.

"MEĐUNARODNE GRANICE SE NE SMEJU MENjATI SILOM" Licemerna izjava evropskih lidera - gospodo, a šta je sa Srbijom?!
GRUPA evropskih lidera poručila je danas, nakon samita predsednika SAD i Rusije Donalda Trampa i Vladimira Putina na Aljasci, da će nastaviti da podržava Ukrajinu koja, kako ističu, mora da dobije čvrste bezbednosne garancije i jedina može da odlučuje o svojoj teritoriji.
16. 08. 2025. u 12:35

TRAMP U OGROMNOM PROBLEMU: Veliki peh pred sastanak sa Putinom na Aljasci
PREDSTOJEĆI sastanak između predsednika SAD Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina u petak na Aljasci dolazi u vreme kada u američkoj administraciji gotovo da nema iskusnih stručnjaka za Rusiju, piše Fajnenšel tajms.
13. 08. 2025. u 11:24

CIFRA - BOLI GLAVA: Koliku penziju prima Berček? Svakog meseca na račun mu ležu DVE SUME
MNOGI kažu da je Aleksandar Berček jedan od najvećih glumaca na ovim prostorima, a on je svoj talenat dokazivao idući iz uloge u ulogu, i iznova pokazujući čari svog glumačkog umeća.
15. 08. 2025. u 13:20
Komentari (0)