PROTEST ZRENJANINACA: Bune se protiv neprijatnog mirisa koji dolazi iz fabrike

Novosti online

11. 07. 2020. u 10:40 >> 11:22

U Zrenjaninu organizovan protest protiv fabrike "Prekon"

ПРОТЕСТ ЗРЕЊАНИНАЦА: Буне се против непријатног мириса који долази из фабрике

Fejsbuk

Još jedan u nizu organizovanih protesta, očajnika, kako sebe nazivaju Zrenjaninci, koji su krenuli u borbu protiv fabrike "Prekon" koja im svakodnevno zagorčava život i nesnosnim smradom truje i zagađuje okolinu.

Večernji skup u petak 10.jula, okupio je do sada najviše ogorčenih građana, koji su iskazali nezadovoljstvo, simbolično bacajući kese sa smećem u dvorište fabrike.

Kivni Zrenjaninci, rešeni da istraju u borbi sa "aždahom" protestnom vožnjom oko fabrike, najavili su nove proteste i nastavak borbe za čist vazduh i normalne uslove života u svom gradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (0)

Ovo je najpopularnija destinacija u toku septembra i oktobra Last Minute akcija! Platite 6 noćenja, a boravite 9 ili 10!