SRBI I DALJE NE MOGU U HRVATSKU: Produžena zabrana prelaska granice iz trećih država, uključujući Srbiju

Tanjug

01. 08. 2020. u 13:47

HRVATSKI ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je danas da je zabrana prelaska granice iz trećih država, uključujući Srbiju, produžena.

СРБИ И ДАЉЕ НЕ МОГУ У ХРВАТСКУ: Продужена забрана преласка границе из трећих држава, укључујући Србију

Foto: Šengen viza info

- Produžili smo mere zabrane prelaska granice prema trećim državama. Ta odluka je isticala juče, a danas je produžena - rekao je Božinović na komemoraciji braniteljima u Dalju iz 1991. godine.

Objasnio je da to ipak ne znači blokadu granica i dodao da postoje određeni izuzeci pod kojima se može ući u Hrvatsku, pre svega kada je reč o tranzitu, prenosi "Index".

- Međutim, s obzirom na epidemiološku situaciju u susedstvu, nije bilo nikakve osnove da bi se ublažile mere koje se odnose na prelazak hrvatske državne granice - naveo je Božinović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

OSMANLIJE SU UČILE SRPSKI: Koje naše reči Turci i danas koriste

KADA se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

21. 09. 2024. u 19:21

Komentari (10)

NOVAK ĐOKOVIĆ U PROBLEMU: Ako ne zaigra na ovim turnirima, uslediće kazna