NOVE MERE: Šta će korona redari raditi u Srbiji?
NA sednici Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva Republike Srbije od zarazne bolesti kovid 19, između ostalog, donešena je i odluka da od danas svaki uslužni objekat mora da ima odgovornu osobu za sprovođenje epidemioloških mera.
Ona će biti obavezna u svim poslovnim, uslužnim prostorima koji imaju više od dva zaposlena.
- Moguće je da osobama, koje su na radnom mestu, a koje su inače savesne i odgovorne, u nekom trenutku popusti pažnja. Upravo zbog toga je potrebna kontrola i za to će biti zadužen redar - rekla je prof. dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i zamenik direktora Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ na današnjoj konferenciji za medije.
Ona je objasnila da se to na primer, ne odnosi na kioske, ili prostore gde je jedan zaposleni, već na sve objekte koje imaju više od dvoje zaposlenih.
- Ne treba mere da posmatamo sa aspekta kažnjavanja, već da nam donesu korist - rekla je ona.
Na današnjoj sednici Kriznog štaba odlučeno je i da radno vreme ugostiteljskih objekata ostane do 23 sata. Obavezno je da se uđe sa maskom. Za stolom ona može da se skine.
(Sputnjik)
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (1)