OBJAVLJENA LISTA NAJVREDNIJIH PASOŠA: Sa srpskom putnom ispravom u 135 zemalja bez vize
SRPSKI pasoš je 36. najvredniji na svetu, pa je od država iz regiona na trećem mestu, iza slovenačkog (11. na svetu) i hrvatskog (16).
Srpski pasoš ima mogućnost ulaska u 135 zemalja bez vize.
Organizacija koja se bavi procenom pasoša "Henlli pasport indeks" je na svom sajtu objavila najnoviju listu trenutno najvrednijih pasoša sveta država, čiji građani imaju najviše pogodnosti prilikom putovanja globalno.
Od država iz regiona, Severna Makedonija je na 43. mestu, na 44. je Crna Gora.
Najvredniji pasoš na svetu je japanski, čiji državljani mogu da uđu u 193 zemlje sveta bez vize, zatim slede singapurski (192), južnokorejski i nemački (po 191), pa italijanski, finski i španski i luksemburški (190).
Pasoš SAD je na sedmom mestu, uz još četiri državei Amerikanci mogu da uđu u 187 zemalja sveta.
Ruski građani mogu da uđu bez vize u 118. država i njihov pasoš je na 48. mestu, a najslabije rangirani je avganistanski, koji ima slobodan ulaz u 26 zemalja.
Preporučujemo
POSLEDICE "ČOKO SKANDALA" U HRVATSKOJ: Sa rafova nestalo skoro milion srpskih čokolada
17. 04. 2021. u 10:40
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (1)