ELITNA JEDINICA VOJSKE SRBIJE: Ministar Stefanović čestitao Dan Garde
POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović uputio je povodom 6. maja - Dana Garde čestitku toj jedinici.
"Svim pripadnicima Garde čestitam 6. maj - Dan jedinice.
Naređenjem kneza Miloša Obrenovića, na današnji dan pre tačno 191 godinu, na Đurđevdan, formirana je Gvardija, čije tradicije baštinite i nastavljate.
Kao elitna jedinica Vojske Srbije danas dosledno postižete najviše standarde u realizaciji zadataka koji su vam povereni, dostojno čuvate stečeni ugled kroz vekove i činite naš narod ponosnim.
Negujući tradicije, na najbolji način predstavljate Vojsku Srbije, ali i čitavu državu, kako unutar granica naše zemlje tako i šire, dokazujući da s razlogom marširate visoko podignutog čela, pokazujući snagu, hrabrost i odlučnost.
Uveren da će Garda nastaviti da uspešno odgovara svim izazovima i na najbolji način predstavlja i sebe i čitavu naciju, čestitam vam Dan jedinice, uz posebno sećanje i zahvalnost svim pripadnicima Garde koji su položili svoje živote za slobodu i čast naše otadžbine."
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)