Naše kompanije u organizaciji PKS na sajmu privrede u Tešnju: Privrednici Srbije žele jače veze i više poslovnih partnera u BiH

Novosti onlajn

26. 09. 2024. u 13:31

Na Nacionalnom štandu Srbije na 18. Međunarodnom sajmu privrede Tešanj od 25. do 28. septembra, nastupa 12 izlagača, sa ciljem da tržištu BiH predstave usluge i proizvode, pronađu nove poslovne partnere, kupce i distributere. Privredna komora Srbije (PKS) prvi put ove godine organizovala je nastup naših privrednika na ovoj sajamskoj manifestaciji, a već prvih dana sajma uspostavili su značajne poslovne kontakte i održali niz sastanaka.

Наше компаније у организацији ПКС на сајму привреде у Тешњу: Привредници Србије желе јаче везе и више пословних партнера у БиХ

PKS

Ministarka privrede Srbije Adrijana Mesarović posetila je naš Nacionalni štand i razgovarala sa izlagačima. Kako je istakla, sajam je manifestacija motivisana susretima privrednih lidera i povezivanjem poslovnih misija i pokazatelj je pravca ekonomskog razvoja. „Jedino osnaživanjem lidera i prateći njihovu viziju možemo dostići ekonomski rast kojem težimo“, rekla je ministarka.

PKS

Marko Obradović, direktor Sektora za marketing i edukaciju (PKS) naveo je da se na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, predstavljaju: „Tehnomarket“ kompanija u oblasti proizvodnje aluminijumskih profila, „Imlek“ proizvođač i prerađivač mleka, „Nektar“ prerada voća i povrća, „Adonis“ proizvođač čaja, „Intermino“ kompanija koja se bavi IT-jem i konsultantskim uslugama, „Hemofluid“ proizvođač motornih ulja, „NS BOMI“ firma koja posluje u oblasti proizvodnje konditorskih proizvoda i trgovine, naučnoistraživači Institut za kukuruz „Zemun polje“, „FOP – Agrotek“ proizvođač poljoprivredne mehanizacije, „Vapoli“ proizvodnja plastičnih cevi, „Motoplast“ proizvodnja elastičnih folija i kompanija „Milšped“ koja se bavi pružanjem logističkih usluga.

 Nastup na sajmu u Tešnju dobra je prilika da domaći izlagači predstave proizvode i plasiraju ih na tržište Bosne i Hercegovine ali i treća tržišta, kao i da učvrste postojeće i steknu nove poslovne kontakte, poručio je Obradović.

PKS

Nebojša Stanojević, vlasnik i direktor „Adonisa“ iz Sokobanje, firme koja posluje više od tri decenije, podseća da ova kompanija u svom asortimanu ima oko 150 vrsta čajeva. „Distribuiramo ih putem veleprodaja koje snabdevaju apoteke i prodavnice zdrave hrane u Srbiji, a na Sajmu učestvujemo da pokažemo kakvi su čajevi, radimo i degustacije, kako bismo se što bolje predstavili ovom tržištu i našli dobavljače”, kaže Stanojević.

Vera Dosković, rukovodilac komercijalnog sektora firme “Vapoli” u Valjevu, ističe da su jedini proizvođač ambalaže od polipropilenskih šupljih ploča u Srbiji, pokrivaju celo srpsko tržište i zemlje okruženja. Najveći kupci su im Železara i automobilska industrija, a fokus im je na ambalaži za automobilsku industriju.

PKS

Predstavnik “Motoplasta” u Novoj Pazovi Milorad Gajić ističe da su prvi put na ovom sajmu i zadovoljni su učešćem. „Imamo partnere u BiH ali za promociju naših proizvoda imamo još dosta prostora. Motoplast mesečno proizvede od 1300 do 1500 tona folije, koju izvozimo u Zapadnu Evropu, Dansku Nemačku, Austriju i druge zemlje“, rekao je Gajić.    

Konditorske proizvode BiH tržištu na ovom Sajmu ponudila je kompanija Bomi iz Obrenovca. Vladimir Milošević, rukovodilac Sektora izvoza ističe da imaju konditorske proizvodeu tri kategorije – kremovi, keks i dezerti.

Na Sajmu privrede u Tešnju, učestvuje oko 600 izlagača i predstavnika iz oko 20 zemalja u gotovo svim oblastima privrede.PRED

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?