KINA I SRBIJA NERAZDVOJNI PRIJATELJI: Ministar Momirović na konferenciji "održivost zajedničke budućnosti"

E. R.

18. 02. 2022. u 19:37

BUDUĆNOST Srbije i regiona mora da se gradi na uzajamnoj saradnji i podršci, i uz pomoć najvećih ekonomija sveta, među kojima je Kina, poručio je u petak ministar građevine Tomislav Momirović i istakao da treba da razvijamo infrastrukturu, gradimo puteve i železnice jer oni povezuju ljude i privredu.

КИНА И СРБИЈА НЕРАЗДВОЈНИ ПРИЈАТЕЉИ: Министар Момировић на конференцији одрживост заједничке будућности

Foto Tanjug

Ministar Momirović je, na konferenciji "Održivost zajedničke budućnosti", koju organizuje Institut za Pojas i put, rekao da Kinu i Srbiju razdvajaju kilometri i brojne granice, ali da su snagom prijateljstva dve zemlje prevazišle tu udaljenost i postale iskreni prijatelji uz ocenu da je to najbolja osnova za jačanje ekonomske saradnje.

- Srbija je, s druge strane, stabilna na svom evropskom putu i postaće član EU, ali nema pravo i nikada neće okrenuti leđa svojim prijateljima - poručio je Momirović. - Trenutno se projektuje i gradi oko 1.200 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica i Srbija je najveće gradilište u ovom delu Evrope. Hiljade domaćih i inostranih radnika radi na nekom od blizu 100.000 aktivnih gradilišta.

Konferencija "Održivost zajedničke budućnosti" organizovana je uz podršku Ambasade Kine u Srbiji i Generalnog sekretarijata Narodne skupštine. Institut za Pojas i put osnovali su Vlada Srbije, Privredna komora Srbije i Univerzitet u Novom Sadu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NE MOŽE DA DOĐE SEBI! Endi Rodik u šoku zbog onog što je Novak Đoković rekao