VLADA USVOJILA ODLUKU: Uvode se uvozne takse za sir i mleko
VLADA Srbije je usvojila odluku koja se odnosi na uvođenje prelevmana (uvozne takse) od 15 dinara po litri mleka i za kačkavalj od 30 dinara po kilogramu, koja se od danas primenjuje, izjavila je ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković.
Foto: Profimedia/Ilustracija
- Vlada Srbije je u petak usvojila odluku koja važi od danas da smo uveli dodatni namet na mleko koje se uvozi od 15 dinara po litru, i za kačkavalj gaudu od 30 dinara po kilogramu - rekla je ministarka Tanasković.
Uvedeni su prelevmani za sedam sireva: ementaler, čedar, edam, tilsit, kačkavalj, masdam i gauda.
- Pokušavamo da stabilizujemo stanje sa tom odlukom kako bismo zaustavili pad cena otkupnog mleka na tržištu i na taj način zaštitili srpskog proizvođača - istakla je Tanaskovićeva.
Prelevmani se uvode na uvoz mleka i mlečnih proizvoda kako bi se zaštitila domaća proizvodnja od prekomernog uvoza.
BONUS VIDEO: Brzi voz u Subotici krajem iduće godine
Preporučujemo
ZNAČENjE JE VRLO TUŽNO: Zašto su postavili balone na ruševinama u Turskoj (VIDEO)
20. 02. 2023. u 07:55
INTERVJU MINISTAR TOMISLAV MOMIROVIĆ: Država neće da dozvoli dalji rast cena hrane
20. 02. 2023. u 12:04
ZELENSKI SA PRVE LINIJE FRONTA POSLAO PORUKU OČAJA: Rusa je sve više i više! Situacija teška i komplikovana
PREDSEDNIK Ukrajine Volodimir Zelenski je izjavio da je situacija na frontu teška i komplikovana i da se povećava broj ruskih snaga.
20. 12. 2025. u 07:09
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
Objavljeni INTIMNI kadrovi Melanije Tramp iz KUPATILA - i to ZLATNOG! Donald je pitao da li je videla, ona mu odgovorila (VIDEO)
MELANIJA je besprekorno stilizovana – šeširi, štikle, frizura – sve je u skladu sa njenim hladnim i kontrolisanim imidžom
19. 12. 2025. u 19:01
Komentari (0)