STIŽE JOŠ 100.000 TURISTIČKIH VAUČERA: Prijava počinje 30. maja
MINISTAR turizma i omladine Husein Memić najavio je da od sledećeg utorka, 30. maja, počinje prijava građana za novih 100.000 turističkih vaučera u iznosu od 5.000 dinara.
- Usled najvećeg do sada interesovanja građana za subvencionisani vid odmora u našoj zemlji, Vlada Srbije je obezbedila 500 miliona dinara za novu seriju vaučera - rekao je Memić.
On je istakao da će vaučeri biti podeljeni pod istim uslovima kao i na početku godine, kada je u rekordnom roku podeljeno svih 100.000.
On je ukazao da građani koji su u 2023. godini već dobili vaučer, ne mogu da podnose prijave za nove vaučere.
Memić je pozvao građane da, pored Sokobanje, Vrnjačke Banje i Zlatibora, koje su tradicionalno najtraženije destinacije, svoj odmor provedu u oko 4.200 ugostiteljskih objekata širom zemlje, što je rekordan broj ugostitelja u sistemu vaučera do sada.
- Vaučeri su više nego bilo koja druga mera države doprineli razvoju domaćeg turizma - ocenio je ministar.
Kako je objasnio, od 2015. godine, od kada je ovaj sistem uveden, do 2022. godine, broj domaćih turista je povećan sa 1,3 miliona na više od 2 miliona.
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)