PROMOCIJA SRBIJE U PARIZU: Turistička organizacija Srbije predstavila ponudu Francuzima

Turistička organizacija Srbije predstavila se sinoć (četrvtak) svojim proizvodima i ponudom u Srpskoj kući u Parizu.

ПРОМОЦИЈА СРБИЈЕ У ПАРИЗУ: Туристичка организација Србије представила понуду Французима

Foto: Goran Čvorović

- TOS je sa ponosom za vreme Olimpijskih igara organizovao događaj kojim smo dodatno približili Srbiju kao turističku destinaciju, kako turističkoj privredi iz Francuske, tako i medijima – istakla je direktorka TOS Marija Labović.

Organizatori prezentacije su se svojom ponudom nadovezali na veoma posećenu izložbu "Koreni" koja ovih dana traje u Srpskoj kući. Posetioci su sa sobom mogli da ponesu i navijačke rekvizite, brošure, bedževe, lepeze i druge proizvode u bojama Srbije.

- Inostrani turisti, kada ih pitate zašto dolaze u Srbiju, na prvom mestu ističu kulturno-istorijske znamenitosti. Predstavili smo im i naše gradove pune energije, i naše bogatstvo prirode s aktivnim odmorom, što u planinskim centrima, što u banjama – kaže naša sagovornica.

Gosti su imali priliku da se bliže upoznaju sa srpskim kulturno-istorijskim nasleđem. Dunav je takođe bio sastavni deo reprezentacije.

- Srbija je mesto susreta, nalazi se u top 50 zemalja po broju organizovanja poslovnih događaja i kongresa. A poseban osvrt imali smo na Ekspo 2027 koji potvrđuje našu sposobnost za organizaciju velikih i važnih događaja – istakla je Labovićeva.

Naravno, nisu zaboravljeni gostoprimstvo i gastronomija, pa su gosti na kraju imali priliku i da konzumiraju neka od naših domaćih vina i kulinarske specijalitete, od gibanice do ćevapa.

Na istoj manifestaciji, predstavila se i "ER Srbija", kao nacionalna aviokompanija koja već 72 godine leti do Pariza. Olimpijci su s njom došli u Pariz, a tako će se i vratiti u Srbiju.

Foto: Goran Čvorović

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ANA IVANOVIĆ SE VRAĆA NA TEREN: Zaigraće posle osam godina, poznato ko će joj biti rivalka