KILOGRAM TOVLJENIKA 230 DINARA: Ministar dogovorio sa klaničarima otkupnu cenu žive stoke

E.B.T.

02. 08. 2024. u 16:48

OTKUPNA cena tovljenika tokom avgusta iznosiće 230 dinara, sa tendencijom blagog rasta. To je dogovoreno na današnjem sastanku ministra poljoprivrede Aleksandra Martinovića sa predstavnicima klanica i preduzeća koja se bave proizvodnjom i distribucijom mesa i mesnih prerađevina, a koji je usledio nakon susreta koji je ministar početkom nedelje imao sa proizvođačima svinja iz Mačve.

КИЛОГРАМ ТОВЉЕНИКА 230 ДИНАРА: Министар договорио са кланичарима откупну цену живе стоке

Privatna arhiva

- Posle dugog i iscrpnog, ali vrlo konstruktivnog razgovora na temu otkupne cene tovljenika, ostvaren je pomak u dogovorima sa prerađivačima - rekao je Martinović. - Procenjeno je da će cena u avgustu iznositi 230 dinara, sa tendencijom blagog rasta, što je bio naš apel, a na osnovu zahteva koje su izneli odgajivači svinja iz Mačve.

Klaničari su naglasili da su do sada uvek nailazili na razumevanje i imali vrlo korektnu saradnju sa Upravom za veterinu Ministarstva poljoprivrede, i naveli da će prihvatiti sugestiju ministra, kao i da će u narednom periodu kupovati domaće svinje u značajno većim količinama, što je takođe bila tema razgovora Martinovića sa odgajivačima. Oni su ukazali ministru poljoprivrede Aleksandru Martinoviću na izazove sa kojima se oni, kao prerađivači, suočavaju u svom radu. Ministar ih je pozvao da dostave predlog mera kojima bi moglo da se unapredi domaće svinjogojstvo i stočarstvo, što je važan zadatak i cilj Vlade i dodao da će im vrata Ministarstva uvek biti otvorena za razgovore i saradnju.

Sastanku su prisustvovali i savetnik predsednika Vlade Srbije Danilo Golubović, državna sekretarka u resornom ministarstsvu Livija Pavićević, pomoćnik ministra poljoprivrede Nenad Katanić i direktor Uprave za veterinu Živko Matijević. U razgovoru su učestovali predstavnici preduzeća "Juhor", "Agropapuk", "Trlić", "Braća Đokić", kao i klanica "Matijević", "Đurđević" i "Nedeljković".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)