MOMIROVIĆ: Blokada trgovine srpskim proizvodima na KiM mora da prestane odmah

Novosti online

24. 09. 2024. u 19:05

KLjUČNE teme za nas su danas u Berlinu bile zabrana trgovine srpskim proizvodima i blokada CEFTA sporazuma, koja traje više od dve godine, što ne samo da potkopava ekonomske tokove, već i direktno destabilizuje čitav region, izjavio je ministar trgovine Tomislav Momirović nakon današnjeg ministarskog zasedanja u okviru Berlinskog procesa u Berlinu.

МОМИРОВИЋ: Блокада трговине српским производима на КиМ мора да престане одмах

Foto: Ministarstvo trgovine

- Tokom teških razgovora koji su vođeni danas u Berlinu, podsetio sam svoje sagovornike, između ostalog, i da su konstantni pritisci na naše stanovništvo u južnoj pokrajini neprihvatljivi, kao i da ovo pitanje više ne sme biti zanemareno - rekao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je istakao da Srbija konačno vidi jasne znake razumevanja od strane zvaničnika Savezne Republike Nemačke, posebno vicekancelara i ministra ekonomije Roberta Habeka, kao i predstavnika Evropske unije. 

- Zahvaljujem se na njihovoj spremnosti da prepoznaju ozbiljnost situacije. Složili smo se da ovakve neprihvatljive prakse moraju biti zaustavljene jednom za svagda. Očekujemo konkretne korake i rešenja koja će trajno obezbediti poštovanje naših prava i slobodan protok robe, u skladu sa međunarodnim sporazumima i evropskim vrednostima - zaključio je ministar Momirović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVAT SVE PRIZNAO, I TO U KAMERU! Ovo je rekao o derbiju Zvezde i Partizana (VIDEO)