UKIDAJU SE BLAGNE U FILIJAMALA EPS: Bez provizije samo e-plaćanje računa za struju

E.B.T.

08. 10. 2024. u 17:21

OD 1. novembra 106 blagajni za naplatu računa za struju u filijalama "Elektroprivrede Srbije" prestaće sa radom, a do 1. februara sledeće godine ostaće da radi još pet šaltera u onim mestima gde su ostvareni najveći prometi i broj transakcija, a to su Beograd, Novi Sad, Kragujevac, Niš i Kraljevo.

УКИДАЈУ СЕ БЛАГНЕ У ФИЛИЈАМАЛА ЕПС: Без провизије само е-плаћање рачуна за струју

Foto M. Anđela

Ovo je danas rekao izvršni direktor "EPS snabdevanja" Aleksandar Bjeličić ističući da je odluka bila očekivana, jer 13 odsto korisnika račune plaća na blagajnama "Elektrodistribucije Srbije", a 87 procenata to radi putem poratala EPS ili e-bankarstva. Potrošači će svoje obaveze, osim elektronskim putem, moći da izmiruju i u "Pošti", bankama i drugim platnim institucijama. Građani će, kao i do sada, na šalterima EPS moći da dobiju potrebne informacije i da podnesu reklamacije.

- Broj korisnika portala i aplikacije "Uvid u račun" iznosi 615.000, i njima će EPS od 1. novembra ove godine do 31. oktobra 2025. davati popust od 30 dinara, jer toliko iznosi provizija - rekao je za RTS Bjeličić. - Sa bankom "Poštanska štedionica" postignut je dogovor da na njihovim šalterima provizija za račune bude 30 dinara za sve iznose do 6.000 dinara.

On je podsetio i da EPS odobrava i popust od pet odsto za redovno plaćanje računa koji koristi 65 odsto građana, a svi kupci mogu i da se opredele za elektronski račun i ostvare dodatni popust od 50 dinara.

Govoreći o spornim računima za struju u Novom Sadu, Bjeličić je rekao da nijedan građanin neće biti oštećen.

- Konkretno za taj grad, to je 5.800 reklamacija za mesec avgust u odnosu na 320.000 mernih mesta u ovom gradu, što je dva procenta - naveo je Bjeličić. - Od ta dva procenta uloženih reklamacija, do sada je obrađeno više od 50 odsto, od čega je polovina neosnovana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONFIS ISPISAO ISTORIJU U ŠANGAJU: Francuski teniser dostigao rekord Rodžera Federera (FOTO)