EKONOMIJA U PRVOM PLANU: Delegacija Novog Sada u uzvratnoj poseti kineskom Vusiju, u pokrajini Đangsu

Z. G.

14. 10. 2024. u 20:00

TOKOM radne posete naše delegacije Vusiju, gradonačelnici Milan Đurić i Džao Đijanđun razgovarali su o razvoju ekonomskih odnosa - posebno u kontekstu nedavno potpisanog Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine.

ЕКОНОМИЈА У ПРВОМ ПЛАНУ: Делегација Новог Сада у узвратној посети кинеском Вусију, у покрајини Ђангсу

Pres služba Grada Novog sada

Istovremeno, razmotrene su i mogućnosti proširenja saradnje u kulturi, obrazovanju, sportu i turizmu - uz razmenu mladih između najvećeg grada u Vojvodini i lokalne samouprave u pokrajini Đangsu, koja ima oko 7,5 miliona stanovnika.

- U junu je delegacija Vusija prvi put posetila Novi Sad, a sada smo nastavili razgovore o učvršćivanju prijateljskih odnosa između naših gradova - izjavio je Milan Đurić, podsećajući da su prvi kontakti uspostavljeni još u martu prošle godine, tokom posete kineske privredne delegacije Novom Sadu, kada su u fokusu bile oblasti sporta i energetike.

Vusi je, inače, poznat po bogatoj istoriji i brzoj modernizaciji, ali i kao jedan od važnih činilaca kineske ekonomije - posebno u oblastima tehnologije i proizvodnje - pa će zato poziv Novosađanima da dogodine učestvuju na prestižnom Festivalu trešnjinog cveta biti nova velika šansa za povezivanje dva grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JEDNA OD TEMA DANA U RUSIJI: Ruski mediji o utakmici u Leskovcu i predsedniku Vučiću (FOTO)