BELA KUĆA SAOPŠTILA: Stelantis treba da ispuni obaveze nakon zatvaranja nekih fabrika u SAD

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

16. 10. 2024. u 21:20

KOMPANIJA Stelantis trebalo bi da ispuni svoje obaveze, date prošle godine Ujedinjenom sindikatu radnika u auto-industriji, kada je reč o zajednicama pogođenim zatvaranjem pojedinih svojih fabrika u SAD, saopštila je danas Bela kuća.

БЕЛА КУЋА САОПШТИЛА: Стелантис треба да испуни обавезе након затварања неких фабрика у САД

Foto AP

Portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je da dogovor, postignut između UAV-a i Stelantisa, "uključuje i obavezu obnavljanja i širenja proizvodnje u zajednicama koje su bile devastirane prethodnim zatvaranjem fabrika", preneo je Rojters.

Stelantis je 2023. godine, u okviru ugovora sa UAV, pristao da uloži 1,5 milijardi dolara za ponovno otvaranje zatvorene fabrike u Belvideru, u saveznoj državi Ilinois, kao i izgradnju montažne fabrike i novih kamiona srednje veličine do 2027. godine, što je deo ukupne investiciije od 19 milijardi dolara.

Stelantis je u avgustu priznao da su neka ulaganja odložena zbog trenutnih ekonomskih uslova, ali je naveo da "čvrsto ostaje pri dogovoru".

Predsednik Džozef Bajden je u novembru 2023. otputovao u Ilinois da bi reklamirao sporazum.

Stelantis je poslednjih nedelja podneo brojne tužbe protiv UAV-a, uz obrazloženje da je sindikat prekršio ugovor preteći štrajkom zbog kašnjenja kompanije u planiranim investicijama.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

STRATEGIJA USPEHA KONORA MEKGREGORA: Irac podigao uzbuđenje na viši nivo uz najpopularnije igre na sreću