REGIONALNI INOVACIONI START-AP CENTAR: Četiri suosnivača potpisali ugovor o saradnji

I. M.

25. 10. 2024. u 14:23

U Leskovcu je potpisan ugovor o osnivanju Regionalnog inovacionog start-ap centra čija izgradnja ima veliki značaj za ovaj grad i lokalne samouprave u okruženju.

РЕГИОНАЛНИ ИНОВАЦИОНИ СТАРТ-АП ЦЕНТАР: Четири суоснивача потписали уговор о сарадњи

foto: GU Leskovac

Leskovac je jedan od suosnivača ovog privrednog društva, sa 40 odsto vlasničkog udela, dok će preostali suosnivači imati po 20 udela u vlasništvu, a to su Akademija strukovnih studija „Južna Srbija“, leskovački Tehnološki fakultet i Centar za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga.

Izgradnju objekta ovog centra, sa 77 miliona dinara, finansira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, dok je preostalih osam miliona dinara izdvojeno iz leskovačkog budžeta. Leskovac će obezbediti i dodatnih 6,5 miliona dinara namenjenih izvođenju završnih radova.

Nabavku opreme, u vrednosti od 25 miliona dinara, finansiraće Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, dok je postupak javne nabavke u toku.

- Očekujemo da radovi na izgradnji budu gotovi do kraja godine, nakon čega će u fokusu biti pružanje podrške u razvoju inovacionih delatnosti – naglasio je gradonačelnik Goran Cvetanović.

Kada ovaj centar bude počeo sa radom imaće mentorsku podršku Naučno-tehnološkog parka Niš, a njegov operativni rad Vlada Srbije podržaće sa pet miliona dinara. On će biti usmeren na sve poslove koji su u početnoj fazi razvoja odnosno na preduzetnike koji žele da započnu svoje poslovanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATI BESNI NA SRPSKOG TV KOMENTATORA: Nisu mogli da veruju šta slušaju dok Dinamo Zagreb igra Ligu šampiona (VIDEO)