RASTEMO PETOSTRUKO BRŽE NEGO ZEMLJE EU! Vučić izneo najnovije brojke, pa progovorio o ruskoj ekonomiji - "Iznenađen sam"

Novosti online

26. 10. 2024. u 10:42

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gost je "Jutra" na TV Prva danas u 10 časova.

РАСТЕМО ПЕТОСТРУКО БРЖЕ НЕГО ЗЕМЉЕ ЕУ! Вучић изнео најновије бројке, па проговорио о руској економији - Изненађен сам

Foto: Printskrin

Vučić je izneo najnovije brojke.

- Prosečna stopa rasta u evrozoni je 0,6 posto a u EU biće maksimalno 0,85 posto. U Srbiji će biti 3,9 ili 4,0 posto. Bila bi ona mnogo veća da nismo imali sušu. Mi rastemo petostruko većom brzinom nego zemlje EU, mnogo zaostajemo, ali mnogo brže napredujemo - rekao je Vučić.

Vučić kaže da se sve vreme se govori fantastičnoj ruskoj ekonomiji i priznao da je iznenađen žilavošću ruske ekonomije.

- Rusija je juče podigla referente kamatne stope, to znači da su krediti na 30 posto kamate. Kod nas je 5,75, a kod njih 21. Kod njih je infalcija duplo veća nego kod nas, samo da to ljudi imaju u vidu. Nabiulina je genije, i ja sam iznenađen kako se drže. Ali ta ekonomija sporije napreduje nego naša, i proporcionalno broju stanovnika je slabija nego naša. Naoružavamo se brže nego svi drugi, gradimo puteve više nego svi drugi u Evropi. Naša pozicija je teška. Pojedoh se živ razmišljajući kako da u svakoj sferi budemo uspešno - dodaje predsednik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVOSTI SAZNAJU: Ovaj srpski biznismen je prvi priskočio u pomoć Partizanu, uplatio pola miliona evra za spas crno-belih