KINA SRUŠILA VREDNOST BITKOINA: Kriptovaluta na 31.000$
IAKO se činilo kako je bitkoin ponovno uhvatio pozitivni zamah, opet je stigao "hladan tuš".
I to iz Pekinga. Kineski komitet za finansijsku stabilnost saopštio je da je neophodna oštrija regulativa rudarenja bitkoina i trgovanja ovom kriptovalutom.
U saopštenju se navodi da je potrebno "preduzeti mere u transakciji bitkoinima i odlučno sprečiti prenos pojedinačnih rizika na društveno polje".
Posle vesti iz Kine, vrednost bitkoina pala je deset odsto u odnosu na prethodni dan i trenutno iznosi 31.000 dolara.
Nova restriktivna mera usledila je nekoliko dana nakon što su tri kineska industrijska tela pooštrila zabranu banaka i platnih kompanija koje pružaju usluge povezane sa kripto-valutama.
rs.sputniknews.com
Preporučujemo
POREZ NA KRIPTOVALUTE U SRBIJI: Počinje primena Zakona o digitalnoj imovini
17. 05. 2021. u 21:14
VELIKI PAD BITKOINA: Sa kripto berzi zbrisano 260 milijardi dolara za 24 sata
23. 04. 2021. u 17:58
ERDOGAN ZABRANIO TRGOVANjE KRIPTOVALUTAMA: „Finansiranje terorizma i pranje novca“
01. 05. 2021. u 16:50
MASK ŠOKIRAO O ZELENSKOM: On je šampion svih vremena, izveo jednu od najvećih pljački SAD-a
ILON Mask, američki milijarder i budući šef komisije za smanjenje savezne vlade u administraciji novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, nazvao je Vladimira Zelenskog šampionom svih vremena za „jednu od najvećih pljački“ Sjedinjenih Američkih Država.
30. 12. 2024. u 15:29
DRAMA U KOMŠILUKU: Otkrivena nepoznata letelica, stanovnici upozoreni da potraže skloništa
RUMUNSKI radarski sistemi otkrili su sinoć mali leteći objekat, za koji se sumnja da je dron, koji je ušao u nacionalni vazdušni prostor do šest kilometara u jugoistočnom okrugu Tulčea, saopštilo je ministarstvo odbrane Rumunije.
27. 12. 2024. u 09:23
ISTINA O SLANINI I SVINjSKOJ MASTI: Stručnjaci otkrivaju - šta zaista jedemo
TRADICIONALNE namirnice poput svinjske masti, slanine i luka zauzimaju posebno mesto u kulinarskoj tradiciji mnogih regija, posebno na ovim prostorima.
31. 12. 2024. u 15:10
Komentari (0)