U ČAST SVETOG SAVE 117 SLAVSKIH KOLAČA: U Smederevu održana tradicionalna smotra (FOTO)
U SMEDEREVSKOM Centru za kulturu je održana tradicionalna smotra "Slavski kolač".

Foto: N. Živanović
Ove godine na smotri je bilo izloženo 117 kolača, koje su umesile vredne ruke domaćica iz oko četrdesetak lokalnih udruženja i organizacija žena.
Nakon dugog razgledanja i glasanja, po odluci žirija, proglašeno je devet najlepših kolača u tri kategorije.
Najlepsi slavski kolač donela je Vera Španović iz smederevskog Kola srpskih sestara. Najbolji tradicionalni slavski kolač pripremila je Mirjana Radivojević iz Osipaonice, a najbolji svetosavski kolač na smotri umesila je Zorica Simić iz Udruženja žena "Izvor" iz Male Krsne.
Na samom kraju svim učesnicama smotre dodeljene su zahvalnice koje je u ime Grada Smedereva uručila Jasmina Vojinović.

CEO ŠID TUGUJE ZA LEPOM MILANOM: Devojka (26) tragično preminula, danima se opraštaju od nje na društvenim mrežama
DEVOJKA Milana Mišić (26) iz Šida tragično je preminula 15. jula, a na večni počinak ispraćena je dva dana kasnije u pratnji neutešne porodice, prijatelja, rođaka i mnogobrojnih sugrađani koji se danima od nje opraštaju na društvenim mrežama.
27. 07. 2025. u 08:48

EKSKLUZIVNI SNIMCI HAPŠENjA ŠIPTARSKOG TERORISTE: Ovako je pao bivši pripadnik OVK u Svilajncu, evo za šta se sumnjiči (VIDEO)
ŠIPTARSKI terorista i bivši istaknuti pripadnik terorističke OVK Halili Lulzin, uhapšen je danas u Svilajncu, u zajedničkoj akciji Bezbednosno-informativne agencije, Službe za otkrivanje ratnih zločina UKP MUP-a Republike Srbije, a u saradnji sa Tužilaštvom za ratne zločine.
22. 07. 2025. u 20:54

NAUČNICI U STRAHU - RIZIK OD NESTANKA: Ada Bojana i Bokokotorski zaliv u opasnosti - more nikada nije bilo takvo
NIVO Jadranskog mora će, prema projekcijama, do kraja veka porasti 35 centimetara (cm), što će ugroziti obalska područja, posebno područje Ade Bojane i delove Bokokotorskog zaliva, navodi se u prošlogodišnjem Nacrtu Nacionalnog plana Crne Gore za prilagođavanje na klimatske promene.
25. 07. 2025. u 08:55
Komentari (0)