U PRVOM TUŽILAŠTVU SASLUŠAN BIVŠI FUDBALER NIKOLA PETKOVIĆ: Izneo svoje viđenje sukoba sa dečakom

S. J. M.

07. 06. 2024. u 14:10

BIVŠI fudbaler Crvene zvezde Nikola Petković saslušan je danas u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, zbog sumnje da je pretio dečaku, maturantu osnovne škole, koji se ranije sukobio sa njegovim sinom i izneo je odbranu. Petković je opisao svoje viđenje tog događaja i razloge zbog čega se sve desilo.

У ПРВОМ ТУЖИЛАШТВУ САСЛУШАН БИВШИ ФУДБАЛЕР НИКОЛА ПЕТКОВИЋ: Изнео своје виђење сукоба са дечаком

Foto: Printskrin/Instagram

On se sumnjiči da je izvršio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i krivično delo zlostavljanje i mučenje.

Kako su nadležni ocenili, postoje osnovi sumnje da je Petković 30. 5. 2024. godine, nakon sukoba dve grupe osnovaca na teritoriji opštine Savski venac, u blizini Autokomande, uočio oštećenog dečaka, sustigao ga, a zatim mu izrekao pretnje koje su se odnosile na njega i njegovu porodicu, rekavši mu da će ga „naći i ubiti kada napuni 18 godina, njegovog oca i majku", kao i da će mu „j....i brata ili sestru". Nakon tog događaja dežurni javni tužilac mu je 5. 6. 2024. godine odredio zadržavanje u trajanju od 48 časova.

Pošto Petković ima uredno prijavljeno prebivalište, izneo je odbranu i neosuđivan je, tužilaštvo je Prvom osnovnom sudu u Beogradu predložilo da mu se izrekne mera bezbednosti zabrana približavanja i komunikacije sa oštećenim.

Tužilaštvo će u dokaznom postupku u kratkom roku ispitati oštećenog i svedoke događaja, narediće eventualno neophodna veštačenja, prikupiti obaveštenja i sprovesti sve druge neophodne radnje, nakon čega će biti doneta odluka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)